KÖSE VE ÇELİK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Antalya Ticaret Platformu sektörde faaliyet gösteren üye ve misafirleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Yoğun katılımın oluştuğu toplantıya AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik konuk olarak katıldı.

Antalya Ticaret Platformu’nun (ATİP) düzenlediği ve siyasetten ekonomiye kadar birçok konunun ele alındığı Serbest Kürsü’de AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, katılımcıların sorularını yanıtladı. AK Parti Milletvekili Kemal Çelik özel sektörün önemine değinerek, “Özel sektör milletten, devletten ayrı değil, devletin bir ajanıdır, temsilcisidir o açıdan çok önemlidir. Hiçbirimiz bir güç değil birleşik bir gücüz” dedi. Çelik ayrıca, “Siz hem STK’sınız hem özel sektör, hem sermaye temsilcisi. Bu bakımdan yumruğu oluşturan o beş güçten birisiniz” şeklinde konuştu.

Çelik, dünyada ve Türkiye’deki krize değinerek “AK Parti’nin özelliği krizlere karşı duyarlı olmasıdır. En önemli kriz de aslında pandemi, küresel kriz. Krize karşı parti olarak bir refleksimiz var. Yavaş yavaş onu da düzeltiyoruz.  Bizde açlık yok, gıda üretimimiz var, tarım ve sanayide de çok iyiyiz. Eskiden mermiye silaha para veriyorduk. Korkunç düzeydeydik” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ekonomik anlamda giderek refaha çıktığını sözlerine ekleyen Çelik, şöyle konuştu:

“Yavaş yavaş ekonomi de düzlüğe çıkıyor. Petrol fiyatı da düştükçe her şey normale dönüyor. Döviz olayı şöyle bir olay; döviz Amerika’nın elindeki ekonomik bir silahtır. O ekonomik silaha karşı sizlerin üretimi daha önemli, sermayenin tabana yayılması, daha çok iş adamının olması olayı da gerçekleştikçe onun da hakkından geliriz.”

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de konuşmasında Rusya- Ukrayna savaşına değinerek Türkiye’nin gücüne vurgu yaptı. Köse, “Türkiye bugün güçlü olduğu için Karabağ özgürdür, kapalı Maraş bugün açıktır, terör koridoru kapalıdır. Güçlü olmak lafla olmaz sahada güçlü olunur. Bugün Ukrayna’ya yan bakan Rusya, Türkiye’ye bakmaz mıydı hadi bir baksın bakalım” sözleriyle Türkiye’nin uluslararası sahadaki gücüne vurgu yaptı.

“BİZ YAPIYORUZ, MUHALEFET DİLLENDİRİYOR”

Mustafa Köse bir katılımcının kendisine yönelttiği soru üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “2’nci el araç fiyatına sıfır araba aldıracağım” sözlerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Köse, araç fiyatlarıyla ilgili çalışmalara çok önceden başlanıldığını ifade ederek, “Bu çalışmayı 3 kişiyle bir odada yapmıyorsunuz, bu çalışmalar, hazırlıklar duyuluyor ve bir şekilde dışarı çıkıyor. Sonra muhalefet de diyor ki ‘bunu bunu yapın’ hâlbuki bu zaten yapılıyor, bizim çalışmalarımız dillendirildi. Bugün karar verilmiş, yarın yapılmış bir şey değil bu teknik bir çalışma. Bürokrasiye çalışma talimatı verildikten sonra bu bilgiler dışarı çıkıyor. Muhalefet de ‘biz yapıyoruz’ diyor” sözlerini kullandı.