KORUMA KALKANI DEVRE DIŞI

Antalyaspor'da henüz 2. haftada yaratılan kaos ortamıyla birlikte 8. hafta sonunda istenen sonuca başarıyla ulaşıldı. 3. hafta oynanan Rizespor maçı öncesi Göztepe ile berabere kalan, Fenerbahçe'ye yenilen Kırmızı-Beyazlılar, Karadeniz temsilcisi karşısına 'ölüm-kalım' maçına çıkmıştı. O gün 90+10'da gelen golle yaralı olarak hayatta kaldı.

Aynı maçta Ersun Yanal'ın tahrik edici hareketlerde bulunan tribündeki bir taraftara tepki vermesi ve bunun üzerine yönetimin kendisine sahip çıkmaması, ayrılık sürecini resmen başlattı. Aradaki bağ her geçen gün daha da incelirken, hakem hatasının damga vurduğu Adana Demirspor maçının ardından ise Ersun Yanal ile yollar ayrıldı.

Gelinen noktada ayrılık kararı ve zamanlaması doğru, ancak bu zamana kadar da iyi yönetilemeyen bir süreç söz konusu...

Geçen hafta Kale Çizgisi'nde Antalyaspor Asbaşkanı Berkay Bahar'ın dediği gibi, "Ersun Yanal, Süper Lig'de aktif görev yapan en kariyerli 3 teknik adamdan birisi"ydi. Güçlü bir karakterdi ve önemli bir CV'ye sahip olduğu için kötü sonuçları göğüsleyebilen, yönetimi bu anlamada rahatlatan yapıda bir teknik adamdı.

Dolayısıyla yönetim kurulu için bir anlamda koruma kalkanı olan Ersun Yanal, artık devre dışı kaldı.

Şimdi gözler yeni gelecek isimde!

Bundan sonraki olası kötü sonuçlarda tepkinin adresi direkt yönetim kurulu olacaktır, dolayısıyla Başkan Aziz Çetin...

Eğer Kırmızı-Beyazlılar, en az Ersun Yanal kadar güçlü bir karakteri takımın başına getiremezse yönetimin işi her zamankinden daha zor olacak.

Buradaki çıkış yollarından birisi Jose Morais... Taraftarın istediği, bir isim olan Portekizli'nin, olası kötü sonuçlarda yönetim kurulunun imdat çekici olabilir: "Taraftar istedi, biz getirdik."

Ancak her ne kadar taraftar çok istese de Morais'in Antalyaspor performansı yaratılan algının tam tersinde. Kırmızı-Beyazlılarda sadece 1.2 puan ortalaması tutturan Portekizli'nin başarılı olduğunu söylemek çok güç. Bu dezavantajı da yönetim kurulunun çok iyi düşünmesi gerekir.

Bunun dışında daha önce de Antalyaspor için gündeme gelen Tayfun Korkut isminin şartları oldukça ağır. Göztepe ile anlaşma aşamasına gelen Korkut'un Antalyaspor'un teklifini kabul etmesi anormal bir durum değil, ancak ortaya koyduğu şartların Antalyaspor için uygun olacağını düşünmüyorum.

Bunun dışında Antalyaspor'un tercih edebileceği isimler arasında Igor Angelovski dikkat çekebilecek bir aday olabilir. Geçen sezon da Antalyaspor'un gündemine gelen Makedon teknik adam, ülkesinin milli takımıyla önemli başarılara imza atmış, hali hazırda boşta bulunan önemli ve getirilebilecek bir isim olarak dikkat çekiyor.

Sonuç olarak kim gelirse gelsin, uzun süreli anlaşmalar yapılacaksa Ali Şafak Öztürk yönetiminin Tamer Tuna ve Ersun Yanal'da yer verdiği gibi sözleşmeye düşük ücretlerle fesih edilebilecek maddeler koyulmalı. Normal şartlarda sözleşmesi fesih edildiği için 2.5 yıllık maaşını talep edebilecek Ersun Yanal, bu madde sayesinde sadece 3 aylık maaşı karşılığında görevden alınabildi.