KORONAVİRÜSÜN TEDAVİSİ

Koronavirüsü ilk olarak Çin'de çıktığını öğrendiğimiz de ümmeti Muhammed olarak Allah'a hamd ettik, şükür ettik. Zira Uygur Türkleri kardeşlerimize haksız hukuksuz Çin zulmü sebebiyle lanetler ederek Allah belalarını versin diyerek topyekün bir tepki ve dualarda bulunduk.

Vicdan sahibi herkes bu konu da ne yapabiliyorsa yaptı tepkilerini verdi. Koronavirüsü ortaya çıkınca bundan ötürü hamd ettik istedik ki, Çin bu bela ile yerle yeksan olsun. Gel gelelim bu virüs, Çin ile sınırlı kalmadı. Kısa bir süre için de dünyayı sarmaya başladı, ülkeler dolaşmaya başladı.

Öyle ki, koronavirüs sebebi ile Mekke ve Medine uçuşları durduruldu. Umreler geçici bir süre ile iptal edildi. Salgın nasıl bir virüs ki insanlığın gündemine oturdu. Herkes bu tehdit karşısında tedbir ve önlemler almaya başladı. Ağız maskesi satıcıları alıcıları dağıtıcıları bu işin üzerine öyle eğildi ki piyasada neredeyse maske kalmadı. Mevcut maskeler karaborsaya düştü fiyatları fırladı.

Koronavirüs bütün ülkelerin liderlerinin gündemi oldu. Bununla alakalı birçok söylemler yapıldı öneriler yapıldı. Haddi zatın da koronavirüs gibi dünyada bildiğimiz ve hala bilemediğimiz binlerce hastalık çeşidi var.

Evet koronavirüs bir askerdir bir kuldur. Allah’ın emir ve iradesin de görev almış vazifesini yapmaktadır diğer hastalık çeşitleri gibi. Virüsten önce bu hastalığı göndereni bilmek ve bu hastalığı bir mürşit olarak görüp dersler çıkarmak gerekmiyor mu?

Aldığınız tedbir ve önlemler, kullanacağınız maskeler ve ilaçlar sizi bu hastalıktan kurtarabilir mi zannediyorsunuz? Öyle ise yanılıyorsunuz. Tesiri hakiki Cenabı Allah'tır. Her şeyin anahtarı O'nun elindedir.

Koronavirüse yakalanırım da ölürüm endişesi ile bu kadar tedirgin şekilde kurtulmak için yollar arayan insanoğlu şu veya bu sebepten ötürü çok yakın da ölüm hak vaki olduğun da Azrail kapısını çaldığın da ne yapacaktır. Bunun için bir tedbir ve önlem almış mıdır, alıyor mudur bunları da hesap etmek gerekmez mi?

Her bir günah, isyan, itaatsizlik korona virüsünden daha dehşetli bir hastalık olarak yeryüzünü istila etmiştir. Dünyevi hayatınızı tehdit eden salgına karşı önlem alıyorken ebedi hayatınızı mahvetmeye çalışan imansızlık dinsizlik Kuran ve Sünnetsizlik hastalığınız var ise şayet virüsten hadsiz derece daha vahimdir neticesi ebedi bir azaptır.

Evet, hastalıklar musibetler insanın aklını başına getirmek içindir. Ben kimim, bu dünya da vazifem nedir ve nereye gitmekteyim suallerinin ve nefis muhasebesinin yapılması için bir mürşittir. Bu virüsten sizi kurtaracak olan Allah, başka başka virüsler de gönderebilir.

Rabbi Rahim Şefkatli Sultan ikaz ve ihtar ediyor. Uğruna her şeyinizi feda etmek derecesine bağlandığınız bu dünyanın çirkin yüzünü gösteriyor lezzet aldığınızı zannettiğiniz hayatın en acı suretini gösteriyor.

KURTULUŞ FORMÜLÜ

Evet, Mevla Teala vermiş olduğu hastalıklar Şafi ismini gösterir. Her hastalığa bir deva bir çare ise ihsan etmiştir arayıp bulmanız fiili ameldir o dahi ibadet hükmündedir şayet düzgün bir itikat üzerineyseniz. Sözün özü; Koronavirüsten kurtulmanın formülü açıktır. Bu gelen hastalıklar ve musibetler niçin geliyor Allah bizlere ne gibi dersler çıkarmamızı hangi hayırlı güzel amelleri yapmamızı istiyor neyi idrak etmemizi istiyor manasında kul olmamızı tekrar tekrar ders veriyor.

Selam, Huda'ya tabi olanların üzerine olsun…