KORONAVİRÜS ‘CİRİT’ ATIYOR

Kurban Bayramı’nın ardından koronavirüs vaka sayıları tırmanışa geçti. Uzmanlar, yeni salgınların kapıda olduğunu söyledi. Öte yandan riskin büyümesi sağlık çalışanlarını da izinlerinden etti. Sokaklarda ise kurallara dikkat edilmediği görüldü.

İrem GÜNEYBAZ

Kurban Bayramı’nda tedbirlerin esnetilmesiyle vaka sayıları arttı ve hastanelerde yoğunluk yaşanmaya başladı. Yoğunluk sebebiyle de sağlık çalışanlarının izinleri iptal edildi. Vaka sayılarını aşı olmayanların arttırdığını belirten uzmanlar, yeni salgınlara karşı tedbir çağrısı yaptı. Sokaklarda maske ve mesafe kurallarına çoğunlukla uyulmazken, aşısını yaptıran vatandaşların daha temkinli olduğu gözlemlendi. Şehir Yazarı Ramazan Ekin, tedbirlere uyulmadığını belirtti. Ekin, “ Koronavirüsle ilgili alınan tedbirlere uyulduğunu görmüyorum.  İnsanlar duyarlı davransa bu hastalık engellenir. Aşıların yapılması gerekiyor. Aşı konusunda da duyarlı olmamız lazım” dedi.

“AŞI ZORUNLU OLSUN”

Vatandaşlardan Ali Yılmaz, insanların maske takmayı bıraktığını söyledi. Yılmaz, “Hep maskesiz geziyorlar. Denetlemeler çok az. Antalya kırmızıya dönüyor. Bu kadar umursamazlık olmaz. Gerekirse zorla takacaklar o maskeyi. Aşıyı mecburi getirecekler ki herkes olsun. İş yerlerine aşısı olmayanlar alınmasın. Herkesin tepesinde olacaksın ki kurallara uysunlar. 20 milyon kişi daha aşı olmamış. Vurulmayan kişiler bizlerin canıyla oynuyor. Bu böyle olmaz. Devletimizde bu işin üzerine düşmeli” dedi.

SOSYAL MESAFE YOK

Milli Piyango satıcısı Durmuş Ali Aydın, aşı karşıtlığının kötüye gittiğini belirtti. Aydın, “Kimse kurallara uymuyorki. Tamam, bizlerde artık dikkati azalttık ama en azından aşımızı olduk. Mesafe kuralına da uyan yok. Dört kişilik masada 8 kişi oturuyorlar. Tabi ki virüste böyle böyle yayılacak. İnsanlar şuanda 2 yıl önce ki gibi virüs yokmuş gibi davranıyor. Ben aşılarımı da oldum. Aşı karşıtlığını da anlamıyorum. Hepimiz aşı olduk, evde de bir çocuğum aşı olmuyor. İkna edemiyorum. Çıkıp aşı olmayın diyen kesim var herkesi etkiliyor bu. Ben aşı oldum ve çok rahatım ”şeklinde konuştu.