Korkuteli ve Elmalı'da isyan bayrağı çekildi!

CHP’li belediye başkanlarının koltukta oturduğu Elmalı ve Korkuteli’de esnafın kullanımında olan festival alanlarının aracı bir şirkete ihale edilmesi, ilçelerde huzursuzluğuna neden oldu. Esnaf, festival alanlarının kiralama işleminin aracı bir şirkete verilmesine sert tepki gösterdi.

Antalya’nın Elmalı ve Korkuteli ilçelerinde esnaf, festival alanlarının kiralama işleminin aracı bir şirkete verilmesine sert tepki gösterdi. Esnafın iddiasına göre; Elmalı ve Korkuteli festival alanını yıllardır kendileri belediyeden kiralıyordu. Esnaf bu yıl, önceki uygulamanın aksine kiralama işinin aracı firmaya devredildiğini söyledi. Duruman rahatsız olan bölge esnafı, belediyeye 40 bin liralık ücret ödeyecekken, aracı firmanı esnaflardan toplam 60 bin lira talep ettiğini iddia etti.


20 BİNLİK NE İŞ YAPIYOR

Kiralama için aracı firmanın istediği ücretinde yüksek olduğunu dile getiren esnaf, “Aracı firma 20 bin liralık ne iş yapıyor da bu farkı istiyor anlamış değiliz” diyerek duruma anlam veremediklerini kaydetti. Esnafların iddialarına göre, festival alanının kiralama işinin aracı bir şirkete verilmesin konusunda meclis kararı alınmadan, belediyeye ödenecek ücretin üzerinde bir bedel esnaflardan talep edildiğini söyledi. 


“ARACIYA VERİLMESİ GEREKSİZ”

Bu uygulamanın şeffaflık açısından sıkıntılı olduğunu ve bu konuda kendilerine bilgi verilmediğini ifade eden esnaf,  ayrıca, belediyenin Elmalı ve Korkuteli’ndeki festival alanlarını ayarlamak için aracılara başvurmasının gereksiz olduğunu vurguladı. Öte yandan, bu festival alanlarına talep olmadığı takdirde, ‘Siz gelmezseniz biz İzmir'den ekip ayarladık, İzmir'den ekip gelecek” diye esnafı tehdit ettikleri ileri sürdü.

Ayrıca, bu konuyu çözmek amacıyla Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’e 40’a yakın esnaf giderek görüştüklerini ifade eden esnaf, ancak bu zamana kadar bir sonuç alamadıklarını iddia edildi.