KORKTUKÇA SEVİYORUM

Öğreniyorum sevdiğim, öğreniyorum...

***

Dudaklarına bir nefes çekimlik yakınken aramıza dağları sıralamayı öğreniyorum. Dilimde besmele ettiğim adını zehir gibi acı acı yutkunmayı öğreniyorum. Olur da şu yalan dünyanın hastalıklarına gafil avlanırsam, seni unutmayayım diye sık sık kendime hatırlatmam gerekenler olduğunu öğreniyorum.

***

Mesela, her sabah adını anıyorum. Okuma yazmayı yeni öğrenmiş bir öğrencinin telaşı ile sayısız kez adını harf harf zihnime yazıyorum. Aklar düşmüş olan saçlarına dokunurken hangi saçını sevgim ağırtmış olabilir ki diye düşünüyorum.

***

Küskünlüğüme sebep olan her şeyi bir kenara bırakıp dört elle yeniden tutunuyorum bize. Biliyorum iki yabancı gibiyiz bu aralar. Biraz mesafeli ve bir o kadar temkinli. Sanırım şimdilik en doğrusu da bu.

***

Gerçeğine ulaşana kadar hayallere dalıyorum. Bir rüyanın en gizemli uçlarında gezinirken tertemiz bir yarına uyanmak için dilekler tutuyorum. Sensiz yaşamanın zorluğunu hatırlatıyorum kendime.

***

Buruk özlemimle geçmişteki en güzel anıları iple çekiyorum. Güzel olanları hatırlamak umut veriyor bana. Her şeye rağmen yeniden seninle yaşayacak olmanın heyecanı beni hayata bağlıyor.

***

En çok sohbetlerimizi özlüyorum. Hayata dair birçok şeyi konuşabildiğimiz, tartışabildiğimiz, fikirlerimizi özgürce söyleyebildiğimiz ve günün sonuna geldiğimizde birbirimize duyduğumuz saygıyı yitirmediğimiz o günleri özlüyorum.

***

Geçmiş günleri anımsamak bugünlerde iyi gelmiyor bana. Kısacık anlara koca bir yaşamı sığdırmıştım ben oysa... Gözlerini kapattığın o kısacık anlarda sessiz sedasızca kocaman sevdamı anlatmıştım her bir kirpiğine.

***

Bir gün benden çekip gidersen beni sana hatırlatsınlar diye damla damla öpüşlerimi emanet etmiştim, sır dolu sakallarına. Kaç bahar daha bu korkuyla yaşarım, kaç mevsim daha gözlerinde yaşama sevinci bulurum bilmiyorum.

***

Bildiğim tek şey var, o da seni seven bu kalp ben de olduğu sürece seni ölümüne seveceğim. Bildiklerim bana bilmediklerimi öğrettiyse eğer inanıyorum ki unutacaklarım da yine bana seni hatırlattıracaktır.

***

Ve yine öğrendim ki sana çıkacak olan tüm yollar kapalı biliyorum. Kapalı yollar aralanmayacak, senin yolun bana daima yokuş olacak.

***

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

Korkunun ecele faydası yok derler hani büyüklerimiz... İşte ben faydasız korkularımla bir gün sona geleceğiz diye öyle korkuyorum öylesine korkuyorum ki korktukça, korktukça başa dönüyor yine yine seni seviyorum.