KORKMAZ UÇUŞA GEÇİRDİ

Süper Lig'in 9. haftasında Kayserispor'u 6-3 yenen Alanyaspor, Bülent Korkmaz ile birlikte adeta uçuşa geçti. Geçtiğimiz sezonun başlangıcında da iyi bir çizgi yakalayan, ancak sonrasında istikrarsız bir görüntü ortaya koyan Antalya ekibi, son 6 haftada Süper Lig'in başarılı takımlarından birisi oldu.

Üst üste alınan Altay ve Hatayspor yenilgilerinin ardından Çağdaş Atan'ın yerine göreve gelen Bülent Korkmaz, Süper Lig'de adeta şov yapıyor. 4. haftada göreve başlayan Korkmaz, henüz yenilgiyle tanışmazken, Süper Lig'in en başarılı teknik adamları arasına adını yazdırdı. 6 haftada 4 galibiyet ve 2 beraberlik gören deneyimli çalıştırıcı, topladığı 14 puanla görev aldığı dönem içerisinde Süper Lig'in başarılı teknik adamların başında geldi.

İSTİKRARSIZ SONUÇLAR SONA ERDİ

Geçen sezona da hızlı başlayan ve ilk 9 haftada yenilgi yüzü görmeyen Alanyaspor, sonrasında inişli-çıkışlı bir grafik çizdi. Özellikle Francesco Farioli'nin görevden ayrılmasıyla düşüş yaşayan Turuncu-Yeşilliler, Bülent Korkmaz'ın göreve gelmesiyle birlikte eski günlerine geri döndü.

1 SENE SONRA YİNE 6 GOL

Kayserispor engelini 6 golle aşan Alanyaspor, yaklaşık 1 sene sonra yine aynı başarıya ulaştı. Ekim 2020'de Hatayspor'u evinde ağırlayan ve rakibini 6-0 ile geçen Şimşek, Kayserispor'u da 6-3 mağlup ederek, gövde gösterisinde bulundu.

5 BÜYÜK LİGDE EN ÇOK GOL ATILAN MAÇ

Süper Lig’de haftanın kapanışında karşı karşıya gelen Alanyaspor ve Kayserispor mücadelesinde yaşanan düello aynı zamanda bir rekoru da ortaya çıkardı. Tam 9 golün atıldığı maç, bu sezon Süper Lig ve Avrupa’nın beş büyük liginde en fazla gol atılan karşılaşma oldu.

"MÜTHİŞ FUTBOL"

Alınan farklı galibiyetin ardından açıklamada bulunan Bülent Korkmaz, ilk 20 dakikanın ardından istedikleri oyunu sahaya yansıttıklarını ifade etti. İkinci yarıda müthiş bir oyun ortaya koyduklarını ifade eden Korkmaz, "Özellikle milli takım arasından sonra hücum opsiyonları olarak istediğimizi sahada uygulamamız beni memnun etti ama konsantrasyonu elden bırakmamak lazım çünkü futbol farklı bir oyun. Oyundan düştüğünüzde daha farklı sonuçlara gidiyor. Her şeye rağmen keyifli ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.