KORKMAYIN! CESUR OLUN

“Helvası sizin evinizde karılmadıkça cenazenin acısını bilemezsiniz” demiş ya büyüklerimiz gerçekten de öyle değil mi? Tıpkı ateş düştüğü yeri yakar da olduğu gibi… Dışarıdan ahkâm kesmek, akıl vermek veyahut ta vurdumduymaz olmak yaşanılanı anlamaya yetmez elbette.

***

Ancak Allah hiç kimseye o helvanın kendi evinde karılıp acısını derinden hissetmeyi de nasip etmesin. Hele hele o acı evlat acısı ise… Bir de pisi pisine, göz göre göre hem de vahşice ise aman Allah’ım! Düşünmek bile insanı ürpertirken ya bir de yaşanması…

***

Yıllardır dilimizin döndüğü kadarı ile o acıyı insanlara yaşatabilecek tehlikeyi anlatmaya çalıştık ama geldiğimiz noktada sonuç yine hüsran maalesef. Ankara Keçiören’de ilkokul 4. sınıf öğrencisi bir evladımız sokak köpeklerinin feci şekilde saldırısına uğrayarak ağır yaralandı.

***

Durumu ciddiyetini koruyor. İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde aramıza dönmesi en büyük temennimiz ama baba Halil Yılmaz’ın açıklamalarından sonra açıkçası ümidimi kaybetmedim desem yalan söylememiş olurum.

***

Tıpkı sokaklardaki bu kol gezen tehdidi önleyemeyen yöneticilerden kestiğim ümit gibi. Yahu kardeşim ülkenin Cumhurbaşkanı çıkıyor ve bu tehlikeye işaret ederek yerel yönetimleri Hayvan barınakları yapması konusunda uyarıyor ama dinleyen kim?

Üç beş göstermelik açıklama, kameralar önünde yapılan şov peki ya sonrası… Sözüm ona kendilerine hayvan sever diyen üç beş sokak soytarısının veya mama lobisinin esiri olmuşlar sanki.

***

Kimden korkuyorsunuz kardeşim? Daha kaç evladımızın bu şekilde canice sokaklarda parçalanmasına göz yumacaksınız. Mahra Melin Pınar olayı bile hepimize bir ibret olması ve hemen gereken tedbirler alınması gerekirken bizim yerel yönetimlerdeki söz sahipleri sokaklardaki evlatlarımızı korumak, kollamak yerine kendi koltuklarını korumanın derdine düşmüşler.

***

Alayınıza birden yazıklar olsun. İnşallah Derya-Murat Pınar çiftinin veyahut Halil Yılmaz’ın döktüğü gözyaşlarını, içlerine attıkları sessiz çığlıkları bir gün siz de atmak zorunda kalmazsınız.

Korkmayın! Cesur olun ve adam gibi radikal karar alarak gereğini yapın kardeşim. Çünkü sokaklar başıboş hayvanlar yüzünden güvensiz hale geldi. Onu güvenli hale getirmek sizlerin görevi.

***

Sizden çok ekstra bir şey istemiyoruz sadece görevinizi yapmanızı bekliyoruz. Ekranlara çıkıp tehditler savuran mama lobisinin iki ayaklı başıboşlarına pabuç bırakırsanız ne bu millet ne de tarih sizi affetmez. Çünkü tehlike giderek büyüyor ve yarın bir gün hepimizi derinden etkileyecek.

***

Bu arada Ankara’daki olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Soruşturma başlattık” diye açıklama yapmış. Sayın Bakanım vatandaşlar ne diyor biliyor musunuz; “bizler soruşturma değil doğal barınak açılarak sokakların güvenli hale getirilmesini istiyoruz”

O halde vatandaşı dikkate almak lazım değil mi?

Çünkü ortak felsefemiz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın…”