KORE'DEN BÜYÜK VEFA

Güney Kore Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee'nin ev sahipliğinde, Antalya'da Muharip Gaziler Derneği üyesi Kore gazileri ile hayatta olmayan gazilerin aileleri ve dernek üyesi Kıbrıs gazileri akşam yemeğinde biraraya geldi.

Akşam yemeğine büyükelçi Won Ik Lee'nin yanı sıra Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, gaziler ve yakınları katıldı. Program saygı duruşu ve Güney Kore ile Türkiye Milli marşlarının okunmasıyla devam etti.

'TÜRKİYE KAHRAMANLIK DESTANI YAZMIŞTIR'

Marşların okunmasının ardından konuşan TÜMGAZİDER Antalya Şube Başkanı Zeynel Abidin Sezer, "1950-1953 yılları arasında yapılan Kore Savaşı, dünya tarihi açısından önemli bir yere sahip. Kore Savaşı ile BM nezdindenki 16 ülkenin iştiraki ile barışın, huzurun, demokrasinin dünyada yerleşmesi adına bir savaş icra edilmiştir. Bu savaşta yer alan Türkiye, süre içerisinde kahramanlık destanı yazmıştır. Tüm dünyaya barışın insanca yaşamanın önemini bir kez daha göstermiştir" dedi.

'KENDİ MEMLEKETİME GELMİŞ GİBİ HİSSEDİYORUM'

TÜMGAZİDER Antalya Şube Başkanı Sezer'in ardından kürsüye çıkan Güney Kore Ankara Büyükelçisi Won Ik Lee, yemeğe katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Lee, Antalya'nın güzelliği ve zengin tarihi eserlere sahip olduğunu belirterek, “Antalya'yı ziyaret etmekten ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. Ben de denize kıyısı olan yerde doğdum ve büyüdüm. Dolayısıyla Antalya'yı kendi memleketime gelmiş gibi hissediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kum sanatı video gösteri ekrana yansıtılırken, sonrasında ise Kore Gazi filmi seyredildi. Akşam yemeği programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

HABER MERKEZİ