Konyaaltı Sahili’nde ‘bayram’ yoğunluğu

Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla birlikte Antalya’da turizm hareketliliği had safhaya ulaştı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatilciler ve kentte yaşayanlar bayramın ilk günü güneşli havanın keyfini ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki Konyaaltı Sahili’nde çıkardı.

Türkiye’nin dört bir yanından 9 günlük Ramazan Bayramı’nı değerlendirmek isteyenler tatil için Antalya’ya akın etti. Bayramın ilk günü hava sıcaklığının 24 derecelere kadar çıktığı kentte nem oranının yüzde 59 seviyelerine, deniz suyu sıcaklığının ise 22 dereceye ulaşması ile birçok vatandaş ALGE tarafından işletilen Sahil Antalya Yaşam ve Alışveriş Merkezi’ndeki dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne akın etti.


YAZ AYLARINI ARATMADI

Güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar ve turistler Konyaaltı Sahili’ne gelerek denizin keyfini çıkardı. Bazı vatandaşlar sahilde piknik yapmayı tercih ederken, bazıları da seyir terası varyantlardan eşsiz manzarayı fotoğrafladı. Birçok turist ise sıcak kumsalda güneşlenmeyi tercih etti, bazıları ise ağaçların altında kitap okudu. Bayramı dolayısıyla sahilde yaşanan yoğunluk yaz aylarını aratmadı.


TATİLİ FIRSATA ÇEVİRDİLER

Bayram tatili nedeniyle Ankara’dan Antalya’ya gelen Canan Yılmaz ise güzel havanın tadını çıkaranlardan biri oldu. Yılmaz, “Biz Ankara’dan geldik buraya. Ailecek tatil yapıyoruz. Havayı çok güzel bulduk. Ankara’da da hava böyleydi. Çok güzel bunaltıcı değil” ifadelerini kullandı.


Kemer’den Konyaaltı Sahili’ne gelen Ferhat Baskış isimli vatandaş ise “Sabah kahvaltımızı ettik, deniz kenarına geldik, kız arkadaşımla oturuyoruz. Hava sıcak güzel yani gayet hoş” şeklinde konuştu.


TERCİH YİNE ANTALYA OLDU

İzmir’den gelen Himmet Ertürk isimli vatandaş ise tatil için Antalya’yı neden tercih ettiğini, “Ablamlar burada ikamet ediyor. Onların yanına bayram ziyaretine geldik. Güzel havayı da fırsat bilerek Antalya’nın deniz havasını alıyoruz” sözleriyle açıkladı.


Tıpkı diğer vatandaşlar gibi bayram tatilini Antalya’da geçiren Döndü Özmen ise “Çok güzel bir hava var. Kalabalıkta güzel. Halimizden çok memnunuz açıkçası” ifadelerine yer verdi.