KONYAALTI’NIN ARACI TİKTOK'TA

Sosyal medya platformu TikTok'a yüklenen bir videoda, Konyaaltı Belediyesi’ne ait araçların özel işlerde kullanıldığını ileri süren bir vatandaş, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar” diye isyan etti. Çekilen videoya rağmen, elindeki sigarayı bir an olsun düşürmeyen kamyon sürücüsü rahatlığıyla pes dedirtirken, Konyaaltı Belediyesi; iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koyan bir açıklama yaptı.

Konyaaltı’nda yaşayan Serkan Çınkır isimli vatandaş, Tiktok’ta paylaştığı 3 video ile gündem oldu. Çınkır’ın iddiasına göre, Konyaaltı Belediyesi Fen İşleri’nde çalışan İ.P.  şahsi işleri için belediyenin araçları ve personellerini kullanıyor. Çınkır, çektiği bir videoda belediye personeline hitaben, "İ. abin mi gönderdi seni? Siz gidin kardeşim, İ. abiniz gelsin" diye konuştu.

“BEN BUNLARI YAKALADIM”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Serkan Çınkır, “İ.P. devletin hazine arazisine çöküyor. İ.P. belediyenin araçlarını kendi şahsi işi için demir ve sandviç panel taşıması için arkadaşlarını ve araçları oraya gönderiyor. Bende bunları yakaladım, sonra kaçtılar. Bu isin partisi olmaz. Biz devletçiyiz tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar” ifadelerini kullandı.

KONYAALTI’NDAN AÇIKLAMA

Konyaaltı Belediyesi de, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Bir süredir bazı sosyal medya mecralarında, belediyemize ait araçların bazı personeller tarafından özel işler için kullanıldığı görüntüler yayınlanmaktadır. Söz konusu görüntüler, belediyemiz ekiplerince gerçekleştirilen bir yıkım ve tahliye işlemi esnasında bu işlemin muhatapları tarafından kaydedilip servis edilmiş olup, iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.Diğer taraftan Konyaaltı Belediyesi, benzer bir olayla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde yine gündeme gelmişti. Söz konusu haberde belediye personeli olan bir kişinin, 2/B arazisine konteyner ev yaparak sahiplenmeye çalıştığı bildirilmişti.

Faruk ÇELİK