KONYAALTI’NDA ‘TAHT’ OYUNLARI

Dün yoğunluktan siyasetle pek ilgilenemedim. Bunun için Antalya’daki haber sitelerini bir turladım. İş insanı Ramazan Karabulut hakkındaki bir haber dikkatimi çekti. İçime kurt düştü.  Ancak ben size bu olayı anlatmadan önce Game Of Thrones’in 'Taht Oyunları' isimli kitap serisinden yola çıkarak KONYAALTI’NDAKİ TAHT OYUNLARI serisini anlatacağım.

Kitap 7 seri, bizimkisi ise 20+1. Ne zaman sonlanacağı da meçhul görünüyor. Belki bugün belki yarın, belki de yarından da yakın gibi. Hani GELİYOR GELMEKTE OLAN misali. Bu oyunda TAHT OYUNUNDA inanın BİZANS OYUNU halt etmiş.

Taht oyunlarının oynandığı Konyaaltı, çok yetenekli olduğunu söyleyemeyeceğim kurnaz tilkiler açısından gayet zengin bir. Zaten öyle olmasa CHP’den bu kadar aday adayı başvurur mu? Biri hariç!

Aslında TAHT OYUNLARI sadece bizde değil bir çok ülkenin siyasi tarihinde de var. akraba-i taallukat ile ne krallar devrilmiş bu oyunlarla. Hatta masum insanların bile canına kıyıldığı zamanlar olmuş. Ama bizdeki öyle kanlı falan değil. Çok kibarca, kurnazca.

Ülkemiz başta olmak üzere Antalya’da da kurnazca siyaset yapanlar var. Çaktırmadan, tüm rakipleri ile kol kola yürüyüp sonra bir omuz darbesi ile onları egale edenler. Hele hele bunu tepeden yapanlar!

Buraya kadar konun giriş bölümünü hallettik sanırım. Gelelim CHP’lilerin Konyaaltı’ndaki TAHT OYUNLARINA! Vallahi de billahi de çok karışık kuruşuk işler dönüyor arkadaş.

Düne kadar resmi adaylık başvurusu yapan 20 aday adayı vardı CHP’den Konyaaltı’na. Perşembe pazarında UCUZA SATILAN kıyafet gibi herkes tezgahın başına üşüşmüş, BAŞKANLIK KOLTUĞU kapanın elinde kalacak sanarsınız!

İnanın aday adaylarının birçoğunu bırakın Antalya halkını Konyaaltı’nın ahalisi zinhar tanımıyor. Sadece parti ile içli dışlı olan, ilçe başkanlığı binasının ve sahanın tozunu yutan fanatik CHP’liler tanıyor.

Benim en çok bildiğim ve Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından bizatihi sahaya sürülen Büşra Dirgen Özdemir ile eski Ziraat Odası Başkanı Vahap Tuncer, Büyükşehir eski Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik, ANTGİAD Başkanı Osman Sert ve medyada sıkça adına rastladığım Yıldıray Veltan!

Neyse ben işin o tarafında değilim. Dün siyaset arenasına son anda düşen Ramazan Karabulut meselesinden bahsedeceğim. Hemen belirteyim, yazıya başlamadan önce kendisini 15.44’ten itibaren en az 3 kez telefonla aradım lakin ulaşamadım.

Bu nedenle hakkında yazdıklarımı kendisine soramadım ama çevresine doğrulattım. Hem de yakın dostlarına, birlikte çalıştığı arkadaşlarına. Onun için duyumlara göre yol aldım.

Dün belediye başkanı olmak isteyenler son hamlelerini Ankara’da yaptı. Sadece aday adayları olacağını zannederken aday adayı bile olmayan Ramazan Karabulut ismi bomba gibi gündeme düştü.

Benim bildiğim kadarıyla ve daha önce yazdıklarıma göre Başkan Böcek adaylığını garantiledi. Hal böyle olunca seçimde hangi ilçede kiminle çalışacağını belirleme yolunda da mesafe kat etti.

Yine bana gelen bilgilere göre Böcek daha önce sahaya sürüp aday adayı yaptığı Büşra Dirgen Özdemir’in yanına son anda adaylık başvurusu yapmayan akrabası, Antalya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ramazan Karabulut’u eklemiş gibi.

Tabi bu isim ortaya çıkınca TAHT OYUNLARI da gün yüzüne çıkmış oldu. Hal böyle olunca diğer aday adayları, hele hele partinin tozunu yutmuş olanların hevesleri boğazlarını oturup aldı. Hepsinin HEMLİK manevrasına ihtiyacı olacak gibi.

Peki son seri yani 20+1’e göre bu bir TAHT OYUNU mu yoksa yeni bir RANT OYUNU mu olacak orası meçhul. Niye böyle düşündüğümü soracak olursanız sebebi kulislere göre Ramazan Karabulut’un devam eden ve projeleri yapılıp henüz başlamamış inşaatlarını gösterebilirim.

Bir de Başkan Muhittin Böcek’in bir süre önce Karabulut’u İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile tanıştırması bu TEPEDEN İNME adaylık iddialarını güçlendiriyor. Tabi son tercihi Böcek yapacak. Ya Karabulut’u ya da Özdemir’i seçecek.

Ramazan Karabulut bir Antalyalı ve Konyaaltı çocuğu. Bu bir avantaj. Buraya gelmesi ise tesadüf değil. Önce Konyaaltı Belediyespor Başkanlığı, sonra Antalyaspor yöneticisi ve son olarak da Antalya Büyükşehir Belediyespor Başkanlığı yapması bu işe inceden inceye hazırlandığının göstergesi.

Ha unutmadan. Karabulut, iyi bir Antalyaspor taraftarı ve taraftar gruplarına bonkörlüğü ile biliniyor. Bakalım bu TAHT OYUNUNDA kim galip gelecek göreceğiz. Ama çok küskün ve kırgınlar yaratması ise kaçınılmaz olacaktır.

Yeter ki TAHT OYUNU sonunda RANT OYUNUNA dönmesin.