KONYAALTI’NDA ŞEHİTLERE VEFA

AK Parti Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, 17 şehit ailesinin katılımıyla kahvaltı programı gerçekleştirdi.

Zehra TEKECİ / İrem GÜNEYBAZ

AK Parti Konyaaltı İlçe Kadın Kolları Başkanlığınca şehit ailelerine yönelik kahvaltı programı düzenlendi. Konyaaltı ilçesinde bulunan bir çiftlikte düzenlenen programa, AK Parti Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, AK Parti Konyaaltı Kadın Kolları İlçe Başkanı Esra Karababa, ilçe teşkilatı üyeleri ve 17 şehit ailesi katıldı.

“HAKLARINI HELAL ETMELERİNİ İSTEDİM”

Programda konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz, şehit aileleri ve yakınlarına programa katıldıkları için teşekkür etti. Yılmaz, vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri sevgi, saygı ve rahmetle andığını belirterek, “Bu sofrada oturabiliyorsak, bu vatanda yaşayabiliyorsak ve evlatlarımızı rahatlıkla yetiştirebiliyorsak sizlerin evlatları sayesindedir. Bu nedenle bir araya geldiğim her şehit ailesinden öncelikle haklarını helal etmelerini istedim, sizlerde bizlere haklarınızı helal edin ki bizler gönül rahatlığıyla bu topraklarda yaşayalım. Bizler şehit ailelerini sıklıkla ziyaret ediyor, bir araya geliyoruz. Her cenazede, boğazımız düğümleniyor, nasıl cümleler kuracağımızı bilemiyoruz. Her ziyaretimizde o acıyı dün yaşamışçasına gözyaşı döküyor, dualar ediyoruz. Onlara minnettar kalıyoruz. Bize böyle bir toprak bırakmış kardeşlerimiz için bu ülkeye nasıl daha çok sahip çıkmamız gerekiyor düşüncesiyle çalışıyoruz. Allah bizlere onlara layık bir millet, insan olmayı canlarını feda ettikleri bu toprakları onlara layık şekilde korumayı nasip etsin” diye konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZE VERDİĞİMİZ DEĞERİ GÖSTERMELİYİZ”

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar da, şehitlik mertebesinin İslam dinindeki yerini ve önemini anlattı.  Bayar, vatan uğruna verilen mücadelenin gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması gerektiğini vurgulayarak, “Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize verdiğimiz değeri en yüksek şekilde göstermeliyiz. Gelecek nesillere bu duyguları yaşatmalı, anlatmalı ve geleceğimizi teminat altına almamız için bu değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

“EMANETLERİNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konyaaltı Kadın Kolları İlçe Başkanı Karababa ise, “Bizler biliyoruz ki Cennet, ebedi mutluluk yeridir. Oraya giren bir kimsenin bir başka yeri araması, özlemesi ve istemesi söz konusu değildir. Rabbimiz den bu yüce makama nail olan tüm şehitlerimizin şehadetinin kabul olmasını niyaz ediyor,  geride bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyorum. AK kadınlar olarak, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara, ailelerine, sevdiklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar aziz şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.