Konyaaltı’nda ‘rant’ adaylığı

CHP’nin tartışmalı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın aday olmasında payı olduğu iddia edilen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. CHP Muş eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır’ın iddiasına göre Kotan’ın başkanlığında Ağbaba ve Karasu’nun Boğaçayı bölgesindeki arazilerde rant paylaşımı yapacağı belirtildi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne az bir zaman kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan hakkında CHP Muş eski Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır tarafından flaş bir iddia ortaya atıldı. CHP Kurultayı’nda delegelere rüşvet dağıtılmasını ifşa ederek gündeme gelen Çakır, sosyal medya (X) hesabından yaptığı paylaşımlar ile bu sefer Kotan’ın adaylığı üzerinden kurulan planı anlattı.


“KONYAALTI BU ADAYA OY VERİR Mİ?”

Cem Kotan hakkında verilen cezalar ve soruşturmalara dikkat çeken Erkan Çakır, “Özgür Özel’in yapay zekasının Antalya’nın Konyaaltı ilçesine atadığı adaya bakın aldığı cezalar, katıldığı eylemler… Siz kime hizmet ediyorsunuz Özgür Bey?” diye sordu. Kotan’ın mahkumiyetine dair belgeleri ve katıldığı eylemlerde çekilen fotoğraflarını da paylaşan Çakır “Konyaaltı bu adaya oy verir mi?” dedi.


“AĞBABA RANTTAN FAYDANLAMAK İSTİYOR”

Konyaaltı’nda Doyran, Bahtılı, Çakırlar Mahallelerini kapsayan Boğaçayı’nın iki ana kolu arasında imar bekleyen çok geniş bir bölge olduğunu hatırlatan Erkan Çakır, TBMM’de başka bir milletvekilinin odasında poşet içinde 250 bin dolar unuttuğu iddiaları ile gündeme gelen Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, Kotan’ın aday gösterilmesini sağladığını ileri sürdü. Çakır, CHP’de yerel seçimleri dizayn ettiğini iddia ettiği Ağbaba’nın Konyaaltı’nda bekleyen imar rantından faydalanma amacında olduğunu öne sürdü.


Kotan’ın aday gösterilmesi ve Ağbaba’nın Konyaaltı üzerindeki rant planını sosyal medya üzerinde anlatan Çakır, şu ifadeleri kullandı:

“Konyaaltı İlçe sınırları içinde kalan Doyran, Bahtılı, Çakırlar kırsal alanını kapsayan Boğaçayı’nın iki ana kolu arasındaki bölgenin 1/100.000'lik imar planı Bakanlıkça düzenlenerek yürürlüğe girdi. Önemli olan bu bölgenin 1/1000'lik Uygulama İmar Planı. Çünkü arazi üzerindeki tüm yerleşim Uygulama İmar planında yapılır; nereleri konut alanı nereleri kamusal alan, ticari alan, yol vs. uygulama imar planında belirtilir, dolayısıyla rantın belirleyicisi Uygulama İmar Planı’dır. Bunu yapma yetkisi de Konyaaltı Belediyesi’ndedir. İşte bu noktada devreye giren ve bölgeyi çok iyi bilen iki Malatyalı müteahhit hemşehrileri olan ve CHP'sini önümüzdeki yerel seçimlere dizayn ettiği, bu nedenle kupon arazilere sahip belediyelere Başkan adaylarını bizzat belirleyip aday yapılmasını sağladığı bir çok sosyal medya yazısına konu olan TBMM'de 250 bin dolarlık poşetini unuttuğu yine sosyal medyada konu edinen Veli Ağbaba'nın sayesinde hakkında Türk askeri ve emniyet güçlerini Alenen aşağılama, Afrin'e Türk askerinin yaptığı müdahaleyi protesto ettiği için gözaltına alındığı, kamu malına zarar vermek, silah kullanmak suretiyle devletin polisine mukavemet eden, ihaleye fesat karıştırmak, hakaret, tehdit vs. Birçok suçtan soruşturma geçirmiş ve hakkında 10 ay ( tecilli) kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu medyada konu edilen bir kuklayı aday yapmıştır. İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı yani planları yapacak ekibin başına da aileden bu işi bilen birini getirmeyi planlamışlardır. Genel Merkezin 20 Kasım 2023 tarihli genelgesine aykırı bir biçimde B. Bşk. Adayı yapılma nedeni buradaki rantın paylaşımıdır.” 

 

AĞBABA VE KARASU KONYAALTI’NA MI ÇÖKECEK?

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın aday gösterilmesinde öne çıkan iki isim CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu uzun süre Antalya CHP tabanında tartışma yaratmıştı. CHP Kurultayı’nda dağıtılan rüşveti ifşa eden Erkan Çakır’ın Kotan ile ilgili bu ifadelerinden sonra “Ağbaba ve Karasu Konyaaltı’na çökme planı mı yapıyor?” sorusu akıllara geldi.