KONYAALTI'NDA ‘İSİM’ SKANDALI

2015 yılında Ankara Tren Garı’ndaki patlamada hayatını kaybeden EMEK Parti’li Korkmaz Tedik’in isminin Konyaaltı’nda bir parka verilmesine AK Parti, MHP ilçe başkanları ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri Gazileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç’tan tepki yağdı.

Konyaaltı Belediyesi’nin aralık ayı meclis toplantısında 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleşen patlamada hayatını kaybeden EMEK Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tedik’in isminin Konyaaltı’nda bir parka verilmesi tartışmalara neden oldu. Sarısu Mahallesi’nde yeni yapılan bir parka EMEK Partili Korkmaz Tedik’in isminin verilmesine AK Parti ve MHP tepki gösterirken, alınan karara AK Parti Konyaaltı Belediye Meclis Üyesi Mahmut Ahı itiraz etti. Ahı,  Korkmaz Tedik'in HDP yanlısı olduğunu belirterek, HDP'li isimlerin cenazesine katıldığı görüntüleri gösterdi. Korkmaz Tedik'in twitter adresinin annesi tarafından kullanılmaya devam edildiği ve HDP'yi destekleyen tweetlerini gösteren Ahı, “Bu ismin Konyaaltı'nda bir parka verilmesi doğru değil. Biz sağlık şehitlerimizden belirlenecek bir isimin verilmesini uygun bulduk fakat kabul görmedi” dedi.

“HANGİ YÜZLE HALKIN İÇİNDE DOLAŞACAKLAR”

Cumhur İttifakı olarak bu isme karşı çıktıklarını belirten AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Bu isme karşıyız. Bu karar kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratır. Cumhur ittifakı olarak mecliste ret oyu verdik. CHP’li belediyenin ve meclis üyelerinin terörü ve teröristi övme yarışı olarak algılanan bu karar seçimde verilen oyların diyeti olarak anlaşılmıştır. Biz Cumhur İttifakı olarak pandemi sürecinde özverili bir şekilde çalışırken hayatını kaybeden sağlık şehitlerimizin adını önerdik. Ancak bu teklifimiz dikkate alınmadı. Sanki şanlı tarihimizde parka adını vereceğimiz isim kalmamış gibi, Antalyamızın hiçbir evladı yokmuş gibi çocuklarımızın oyun oynadığı parka PKK sempatizanının ismi verilemez. Bu kararla kimlere ne mesaj verilmek isteniyor. CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı ve CHP’li belediye meclis üyeleri hangi yüzle halkın içinde dolaşacaklar” diye konuştu

“BU KARARI KINIYORUZ”

Alınan karar MHP tarafından da tepki gecikmedi. MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Taner Takak, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Konyaaltı Belediye meclis toplantısında gündemin 6. maddesi olan Sarısu Mahallesi’nde yer alan park alanına önerilen isim, 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı yakınlarında yaşanan patlamada hayatını kaybedenler arasında yer alan EMEK partisi üyesi Korkmaz Tedik olmuştu. Kimin önerdiği açıklanmayan park adının Korkmaz Tedik olması kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır. Cenazesinde ‘Katil Devlet’ sloganları atılan, cenazesine PKK sempitazanlarının sahip çıktığı, bugün haklarında onlarca dosya bulunan, bu dosyaların tamamı terörü desteklemek ve övmek olan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın katıldığı tek cenaze olması bile bizlere bu şahsın kim olduğu ortaya koymaktadır. MHP olarak red oyu vermemize rağmen CHP’nin oy çokluğuyla park ismi belediye meclisinde kabul edildi. Sormak istiyoruz, CHP zihniyeti daha ne kadar bölücülüğü ilke edinmişlerle yol yürüyecektir. Bu kararı alanları kınıyoruz.”

ZEKİ KILINÇ’TAN ‘MİLİTAN’ TEPKİSİ

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Muhammed Oğuz Kılınç’ın babası ve aynı zamanda 15 Temmuz Vatan Vatan Şehitleri Derneği (VAŞEDER) Genel Başkan Yardımcısı olan Zeki Kılınç, Korkmaz Tedik’in isminin Konyaaltı’nda bir parka verilmesine sert tepki gösterdi. Kılınç yaptığı açıklamada, “Marksist-Leninist GYK üyesi Korkmaz Tedik isimli şahsın bir parka isminin verilmesi kararlaştırılmış olduğunu öğrendim. Nitekim meclis bu kararı kim veya kimler tarafından önerildiğini bilmiyorum ancak AK parti ile MHP grubundan gelmediği belli. Bu tür alınan kararlar Evlatlar yaşasın diye kendi evladını, analar babalar yaşasın diye kendi ana babasını arkada bırakarak bu memleketin kutsalları olan değerleri için can verenlerin kemiklerini sızlatır” ifadelerini kaydetti.

BAYRAM OKUDAN