Konyaaltı’nda hizmete ret oyu

TOKİ’ye devri gerçekleştirilen ve konut yapılması planlanan Bahtılı ve Çakırlar Mahallesi’nde hazine arazileri konusu Konyaaltı Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi. AK Parti meclis üyelerinin evet oyu vermesine rağmen CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret kararı vermesiyle konut yapılması mevzusunun önü kesilmek istendiğini öne süren AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Konyaaltı Belediye meclisinde aynı zihniyet hortladı” dedi.

Geçtiğimiz kasım ayında Lider Gazete’nin ‘TOKİ Projesinde Konyaaltı Atılımı’ manşet başlığı ile gündeme taşıdığı AK Parti Antalya İl Teşkilatı’nın girişimleriyle Konyaaltı ilçesinde bulunan bir milyon 334 bin metrekarelik hazine alanının TOKİ’ye devredilmesine ilişkin başlatılan çalışmaya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.


Hazine arazisi olarak kullanılan Bahtılı Mahallesi’nde 588 bin metrekare, Çakırlar bölgesinde ise 746 bin metrekare olmak üzere toplam bir milyon 334 bin metrekarelik hazine alanının TOKİ’ye devri gerçekleştirilmesinden sonra konu Konyaaltı Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı gündemine girdi. Ancak Konyaaltı Belediyesi meclisinde CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret, AK Parti meclis üyelerinin evet kararına karşılık bu alana TOKİ’nin konut yapılması konusunun önü kesilmek istendi.



BEKLENMEDİK DURUM VE KARAR

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim İlk İş Yerim” kampanyası kapsamında Konyaaltı ilçesi Bahtılı ve Çakırlar Mahallesi’nde bulunan toplam bir milyon 334 bin metrekarelik hazine arazilerinin TOKİ tarafından kullanılması hususunda AK Parti Antalya İl Başkanlığı ve AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanlığı yoğun mesai harcayarak olumlu bir sonuca ulaşmıştı. Konyaaltı Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda bahsi geçen hazine arazilerinin TOKİ tarafından kullanılmasının CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin ret kararı ile önüne geçilmek istendiğini öne süren AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar konunun görüş alınması neticesinde yeniden Konyaaltı Belediye meclisine gelmesinin istenildiğini ifade etti.


“EN GÜZEL YENİ YIL HABERİ VERİLECEKTİ”

Yaşanan bu durum karşısında sitem niteliğinde bir açıklama yapan AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Yılın son meclisinde yılın en güzel haberini vatandaşlarımıza vermeye hazırlanırken yine aynı zihniyet hortladı. AK Parti ne zaman Konyaaltı’nda yaşayan vatandaşlarımız için güzel bir yatırım haberi vermek istese, bu davranışlar maalesef tekrarlanmakta. Büyük çaba ve uğraşlar sonucunda TOKİ’nin programına aldırdığımız bu alan Konyaaltı’nın ihtiyacı olan ve yükselen değerine değer katarken aynı zamanda konut açığını giderecek TOKİ ile yapılacak konutlar Antalya’mızın da büyük bir ihtiyacını giderecek. CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin vatandaşın hayrına ve yararına dokunacak bir konuyu geciktirmek, engellemek, sekteye uğratmak istiyor olması bu heyecanın yarım kalmasına neden oldu” dedi.


“YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ GİDECEK ÇOK YOLUMUZ VAR”

Başkan Bayar, “Gerek İl Başkanlığımız, gerekse milletvekillerimiz ve şehrimizin tüm ilçelerinde yer alan AK Parti teşkilatları eksik kalmış yarım bırakılmış, devamı gelmemiş birçok yatırımın tamamlanması için gece gündüz çalışmakta, çaba harcamaktadır. AK Parti hizmet partisidir. Antalya, AK Parti hükümeti ve yönetiminde en güzel yatırım ve hizmetleri almış bir büyükşehirdir. Yapılacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var” diye konuştu.


“ENGELLEME VE YAVAŞLATMA HİZMETLERİMİZİ ENGELLEYEMEYECEK”

Başkan Bayar sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Bu engellemeler ve görüş alma bahanesi ile yapılan geciktirmeler ve yapılması planlanan TOKİ yatırımlarının önünün kesilmeye çalışılıyor olması asla bizi hedefimizden ayırmayacak, bu yavaşlatma çabaları, engelleme hamleleri amacına ulaşamayacaktır. Konyaaltı’nda yaşayan vatandaşlarımız rahat olsun. Hizmet etmek bizim işimiz. Yatırımlarımıza ve hizmetlerimize bahane üreterek engellemeye çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Hastanemizi de yapacağız, TOKİ yatırımımız da ilçemizde gerçekleştireceğiz.”


HABER MERKEZİ