KONYAALTI’NDA ALİ KAZIM İSYANI

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanlığı, 11 yaşındaki Ali Kazım Ülker’in Hurma Mahallesinde evlerinin yakınında bulunan kayalıklardan düşmesi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından gerekli önlemlerin alınmamasından dolayı tekrar eylem başlattı.

Mahsum ALTAŞ, İrem GÜNEYBAZ

Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi’nde geçtiğimiz 11 Şubat tarihinde evlerinin yakınındaki dağa çıkarak düşüp başını kayalıklara çarpan 11 yaşındaki Ali Kazım Ülker hayatını kaybetmişti. AK Parti Konyaaltı Kadın Kolları Başkanı Esra Karababa Esra Karababa da, anne Habibe Ülker oğlunun ölümüne neden olan kayalıkların güvenliği için tel örgü çekilene kadar nöbet tutmaya devam edeceklerin söylemişti. Geçtiğimiz gün Antalya Ak Parti İlçe Başkanlığı Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ‘Başka Ali Kazımlar Ölmesin’ diyerek Konyaaltı Belediyesi’nin duyarsız davranışından dolayı tekrar yürüyüş başlattı. Konyaaltı ilçesi Hurma Mahallesi, 230 Sokakta Ali Kazım Ülker’in düştüğü olay yerine çiçekler bırakıldı ve ardından basın açıklaması yapılarak imza kampanyası başlatıldı. Vatandaşlar Konyaaltı Belediyesi’nin ihmalkar ve duyarsız davranışlarından dolayı tepki gösterdi.

NATO’DAN RET CEVABI GELDİ

CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nin hayatını kaybeden Ali Kazım Ülker’in ölümünde ihmali olduğunu vurgulayan AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, “Maalesef belediye dağın dibinde imara açılmaması gereken bir yeri zamanında imara açmış. Buradan rahatlıkla dağa çıkılabilir. Konyaaltı Belediyesi’nin ihmali burada çok fazla. Belediye kendisini kurtarmak için önce NATO’ya yazı yazdı. NATO’dan ret cevabı geldi. Ardından Orman Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazdı ve OGM’yi kapsamayan bir konu olduğuna dair yine ret cevabı geldi” dedi.

“DUYARSIZLIK HAT SAFHADA”

Başkan Bayar sözlerine şöyle devam etti: “Konyaaltı Belediyesi bir kere bile aileye geçmiş oldun demeden kendisini savunmaya geçti. Bizim derdimiz burada evlatlarımıza sahip çıkmak. Evlatlarımıza orada park alanı oluşturabilmek için mücadele ediyoruz. Dağdan düşerek vefat eden evladımız, dağda kendisine oyun alanı kurmuş ve maalesef kaza geçirerek, düşerek hayatını kaybetti. 228 gündür Konyaaltı Belediyesi annesine gelip de bir özür dilemedi. Habibe Hanım için biz mücadele veriyoruz. Orada çocukların oynama alanları dağ, çocukların parkları yok. Duyarsızlık hat safhada. Biz oraya park yapılmasını ve adının da Ali Kazım Ülker olmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“OYNAYACAK YER YOK”

Belediye ihmalkârlığından dolayı çocukların hala dağlık alanda oynadığı Konyaaltı Hurma Mahallesi’ne park yapılmasını talep eden Anne Habibe Ülker, “Benim evladım 228 gün önce gitmiş olabilir ama arkasında aynı yaşta bir sürü arkadaşı var ve hala orada oyun oynuyorlar. Her taraf sazlık kaplı, oynayacak yerleri yok. Ben sadece bir park yapılmasını ve o dağın çitle çevrilmesini istiyorum. Parkın ismini de oğlumun ismi olursa çok memnun olurum” diye konuştu.

DUYARSIZ BELEDİYE

Yürüyüş esnasında, “Konyaaltı Belediyesi Kaç Ali Kazım Eder?”, “Konyaaltı Belediyesi Duyarsız”, “Konyaaltı’nda Çocuklar Güvenli Olsun” yazılı pankartlar açıldı. Yapılan basın açıklaması ardından, “Ali Kazımlar Ölmesin, Konyaaltı Belediyesi Neredesin?” diye sloganlar atıldı.