KONYAALTI’NA KOORDİNATÖR!

CHP’li belediyeler ilginç uygulamalarla şaşırtmaya devam ediyor. Bu kimi zaman yapmaya çalıştıkları icraat, kimi zaman da atamalarla ilgili. Bir süre önce de Kumluca’da HDP usulü ‘Eş başkan’ atanmıştı. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu usulsüz olarak Başkan Yardımcısı olarak Ramazan Uluşar’ı göreve getirmişti.

Uluşar’ın bu göreve atanabilmesi için hiçbir şartı taşımamasının ortaya çıkması ile ortalık epey karışmıştı. İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin Ramazan Uluşar'ın kanunlara aykırı Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Hatta o dönem imza attığı tüm işlemlerde iptal edilmişti. İçişleri Bakanlığı, müfettiş raporlarına istinaden ‘Soruşturma’ yapılması için savcılığa izin verilmiş ve Danıştay7a yapılan itirazın sonucu bekleniyordu.

Tabi bu arada Eş Başkan Uluşar’ın bastırdığı kartvizitler de boşa gitmişti. Belki kendisi hatıra olarak saklar.

SIRA KONYAALTI’NDA

Tam bu atamanın ateşi küllenmemişken garip bir atamada önceki gün CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nden geldi. Sıkı durun. Konyaaltı’na ‘İyi Partili Koordinatör’ atandı. Bunu da İyi Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Serap Kaya duyurdu.

Kaya, sosyal medya hesabından fotoğraflarla paylaştığı konuyla ilgili; “Konyaaltı Belediye Başkanımız Sayın Semih Esen'in takdirleri ile Konyaaltı Belediyesi Meclis Üyemiz ve ilçe başkan yardımcımız Meryem Gökay Balkıç, Konyaaltı Belediyesi Başkanlığı Koordinatörlük görevine atanmıştır” diye bir paylaşım yaptı.

Hayda. Nereden çıktı bu görev anlamadım. Anlayan varsa bana anlattın bende okuyucularımızla paylaşayım.  Efendim; 2014 yılında büyükşehir belediyelerinde böyle bir koordinatörlük görevi ihdas edildi. Her ilçeye bir koordinatör atandı. Makam ve maaş verildi. 

Ancak, yasal bir zemini olmadığı için bu uygulama 2017 yılında iptal edildi. Olması gereken neyse o yapıldı. Konyaaltı Belediyesi’ndeki bu atamayı sordum soruşturdum. İlçe belediyelerde böyle bir görev ve kadro yok. Yani böyle bir atamanın yasal bir statüsü yok. Sadece siyasi. Yani ‘Diyet’ ödeme.

Peki buradan CHP’li Başkan Semih Esen’e soruyorum; “Böyle birk kadroyu nereden icat ettiniz, Meryem Gökay Balkıç’a makam odası verdiniz mi, bu görevin karşılığı bir ödeme yapılacak mı, yetkisi ne olacak, neyi koordine edecek vs. vs?”

Umarım tatmin bir edici bir cevap gelir de yeni bir HDP usulü atama ile karşı karşıya kalmamış oluruz.

PROJEYİ BIRAK SELFİ ÇEK

Son dönemde CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni daha doğrusu Başkan Muhittin Böcek’i 77 proje vaadini yerine getirmediğini eleştiriyorum. Yaptıklarını ve yapmadıklarını anlatıyorum.  Yapmadıklarını yazmaya çalışsam projelerin ismi sayfalara sığmıyor. 77 projeden biri olan Falez Aydınlatma Projesi iptal edildiği için sayı 76’ya düşmüş oldu.

Halk Süt, Halk Et ve benzeri ufak tefek göz boyama işlerini saymazsak ana projelerden elle tutulur bir şey yok. Sadece yapılan işler ise geçmiş dönemden yarım kalan baba projeler. Mesela tramvay ve Doğu Garajı Nekropol Alanı.

CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in söylediği gibi Böcek projeleri teker teker yapıyor. Cengiz bir noktada haklı. Çünkü Başkan Böcek 2021’in vizyon projesi olarak simitçi tezgahlarını yeniledi sonra da Konyaaltı Varyant Seyir Terası’na ‘'yaşayan çerçeveli fotoğraf çektirme noktası’ yaptırdı.

Ne de olsa sahilde filmi seyredecekler yukarı çıkıp günü ölümsüzleştirip 76 projeyi uykuya feda edecekler.

KAÇA KİRALIYORSUNUZ?

Antalya Büyükşehir Belediyesi ‘Sahilde Sinema Var’ etkinliği yapıyor. Bana göre film ile Antalyalı uyutuluyor. Ama işin aslının öyle olmadığı yönünde bir ihbar geldi bana. İhbarcının iddiasına göre, Konyaaltı Sahil Yaşam Parkı içindeki Olbia Meydanı’nda sinema benzeri etkinlikler yapılması için dev bir LED ekran ve anfi tiyatro var. Ama CHP’li yönetim burayı hiç kullanmıyor.

Gelelim iddiaya. İddia sahibi diyor ki, “Sahilde Sinema Var etkinliği için 8x5 veya 8x6 ebadında LED ekranlar kiralandı. Bunun içinde günlük kiralama bedeli ödeniyor. Oysaki Olbia’daki ekran kullanılsa bu para belediyede kalacak. Ama birilerine kıyak için bu kiralama işi kullanıyor.”

Neymiş efendim? Sinema falan bahane. Amaç başka rant filmleri çevirmek. Hani siz yetim hakkı yemiyordunuz?

Allah aşkına şu LED kiralama fiyatını açıklayın da biz de Antalyalıları uyutmadan gerçekleri izletelim.