KONYAALTI’NA 'HACİZ' İSTİLASI

Lider Gazete’nin, 2 Nisan 2021 tarihinde manşetten duyurduğu, “Esen’in makam aracına ‘haciz’ başlıklı haberinden bir yıl sonra Konyaaltı’nda yine aynı olay yaşandı. Başkan Esen’in 3 makam aracına, gayrimenkullere, banka hesaplarına ve belediye şirketlerine haciz koyulduğu öğrenildi.

Avukat Selçuk Karabeniz, Konyaaltı Belediyesi’nin, “kamulaştırmasız el atma” iddiasıyla haklarında açılan davayı kaybetmesi ve ödemesi gereken 1 milyon 546 bin 359 liranın ödenmemesi nedeniyle, CHP’li Belediye Başkanı Semih Esen’in makam aracı dahil 3 makam aracına, gayrimenkullere, bazı banka hesaplarına ve belediye şirketlerine haciz uygulanması için işlem başlatıldığını bildirdi. Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan avukat Selçuk Karabeniz, Antalya’nın çeşitli bölgelerindeki belediyelerin yaklaşık 30 yıldır imar sorunları nedeniyle hisse sahiplerinin mülkiyet haklarına müdahale ettiğini anlattı.

BELEDİYE ŞİRKETLERİNE HACİZ

İmar planlarında yeşil alan, sağlık, resmi kurum alanı, belediye tesis alanı, sosyal tesis alanı ve kreş gibi yerlerin ayrıldığını ancak bölgelerin mülkiyetlerinin vatandaşlar üzerinde kaldığını belirten Karabeniz, şu ifadelere yer verdi:

“Konyaaltı Belediyesi’nin Uncalı Mahallesi’nde bir belediye spor tesisi alanı var. Bu alan yıllardır bomboş halde duruyor. Alanda kamulaştırmasız el atma söz konusu olduğu ve yüzlerce kişinin hissesi olduğu için Konyaaltı Belediyesine 2015’te dava açtık. Bu süreç 7 yıldır sürüyordu. En son Yargıtay’a gitti ve karar Aralık’ta kesinleşti. Belediyenin 1 milyon 546 bin 359 lira ödemesine karar verildi. Ancak ödeme olmayınca bizler icra müdürlüğü aracılığıyla belediyeye yazı gönderdik. Bir dosyamızla ilgili ödeme yaptılar ancak diğer dosyalarımıza ödeme yapmadılar. Bu nedenle Semih Esen’in 07 KA 001 plakalı lüks Mercedes makam aracı, başkan yardımcıları ile bazı daire müdürleri ve danışmanlar tarafından makam aracı olarak kullanılan 07 BZB 55 ve 07 BCY 07 plakalı lüks Audi ve Passat marka araçlarına, gayrimenkullerine, bazı banka hesaplarına ve belediye şirketlerine haciz koyuldu.”

“18 MAYIS’TA DURUŞMA VAR”

Öte yandan Karabeniz haciz kararı konulan bazı gayrimenkullerde 18’inci sırada olduklarına dikkati çekerek, “Kamulaştırma davaları nedeniyle belediyenin Konyaaltı ilçesi Arapsuyu Mahallesi'nde bulunan arsası, borçlarından dolayı icrada Mart ayı başında satıldı. Oradan da bize ödeme düşmedi. Belediyenin bu ödemeleri yapmaya niyeti yok. Bizler birkaç kez müdürlerle görüştük ancak bir sonuç alamadık. Konyaaltı belediyesi gidip mahkemeye başvurmuş. Araçların makam aracı olmadığını iddia etmişler. Bunların makam aracı olduğu biliniyor, ortada kanıtlar var. Bu başvuru nedeniyle karar 18 Mayıs’a kadar durduruldu. 18 Mayıs’ta duruşma var. Evraklar incelenecek, değerlendirmelere yapılacak ve satılıp satılmayacağına karar verilecek” dedi.

“BELEDİYENİN 200 MİLYONA YAKIN BORCU VAR”

Karabeniz elinde Konyaaltı Belediyesine yönelik 20 dava daha olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu davaların bir kısmı bölge idari mahkemesinde onaylandı ve Danıştay’da bekliyor. Bir kısmı ise idari mahkemede karar bağlandı ve istinafa gidecek. Bu dosyaların hepsini değerlendirdiğimizde Konyaaltı Belediyesi’nin 15 milyon lira borcu olduğunu görüyoruz. Benim gibi en az 50 avukatın da Konyaaltı Belediyesi ile ilgili dosyası var. Bu bizim tespitlerimize göre belediyenin çoğu kamulaştırmasız el atma davası olmak üzere toplamda 200 milyon lira kadar var. Ödeme yapmamak için her yolu deniyorlar, anlaşmaya da gelmiyorlar. Hisse sahiplerine hem alanı kullandırmıyorlar hem de her yıl emlak vergisi alıyorlar.”