Konyaaltı Meclisi’nde Sarısu için yetki verildi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 Ağustos'ta yapılacak Sarısu Mesire Alanı ilahesine CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra CHP'li Konyaaltı Belediyesi de meclisi olağanüstü toplayarak ihaleye katılmak için yetki aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2 Ağustos'ta yapılacak olan ihale ile Sarısu Mesire Alanı 20 yıllığına kiraya verilecek. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi Finike Salonu’nda gerçekleştirilecek ihalede, 2 kır kahvesi, 2 kır lokantası, 3 spor tesisi, 12 büfe ve gölgelik, Giriş Kontrol Ünitesi, destek binası, konaklamasız olarak ilahe edilecek. 

İKİ MADDELİ MECLİS

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin de katılacağı ihaleye katılmak için CHP’li Konyaaltı Belediyesi de olağanüstü toplanarak Sarısu Mesire Alanı ihalesine katılmak için yetki istedi. Yetki oybirliği ile meclisten geçti. Konyaaltı Belediyesi ihaleye katılmak için meclisi dün olağanüstü toplantıya çağırdı. İki gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste bir diğer gündem maddesi de 26’ıncısı düzenlenecek olan Feslikan Yaylası Şenlikleri’nin bütçesi ile ilgili oldu. Şenlikler kapsamında düzenlenecek olan yağlı güreşlerde dereceye giren sporculara ödüllerinin belediye bütçesinden karşılanmasına karar verildi. 

“BÜTÇE MÜSAİT DEĞİL”

Sarısu ihalesi için Konyaaltı Belediyesi’ne yetki verilmesi konusunda değerlendirmede bulunan Konyaaltı Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Sevinç, “İhale ile ilgili yetki istediler bizde uygun gördük yetki verdik. Çünkü geçen ihalede rekabet şartları oluşmadığı için hazırlık yapıyorlar. Konyaaltı Belediyesini de sokup iki belediye yarıştı gibi olması için. Bir nevi taktik. Çünkü Konyaaltı’nın zaten hazır bütçesi müsait değil” dedi. 

İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Orman Genel Müdürlüğü’nden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2006 yılında 29 yıllığına kiraladığı Sarısu Mesire Alanı'nı, Nisan 2016’da sözleşmesi iptal edilmişti. Bu iptal öncesinde Büyükşehir Belediyesi’nin 15 milyon 340 bin TL yatırım yapması nedeniyle alanla ilgili dava açıldı. Dava devam ederken, Orman Genel Müdürlüğü, 12 milyon 340 bin TL bedelle Sarısu için yeniden ihaleye çıktı ve Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi 12 milyon 400 bin TL ile kazandı. Dada sonra Büyükşehir Belediyesi’nden, ihaleyi kazandığı için sorunun çözüldüğü belirtilerek davadan kamu ve halkın yararı adına çekilmişti. Büyükşehir Belediyesi’nin kazandığı ihale, gerekli rekabet koşulu oluşmadığı bahanesiyle ihaleden bir ay sonra iptal edilmişti.