KONUŞMAYIN İCRAAT YAPIN

Takaüt (emekli) amirallerin sözde bildirisinin ardından İP Genel Başkanı Meral Akşenir’in ‘Zevzeklik (çok konuşan) yapmayın’ sözcüğünü kullanması ile trend olan bu sözcük günümüzde her alanda kullanılabiliyor. Özellikle belediyelerde, hele hele son dönemlerde…

KİM KADERİNE TERK ETTİ

Bu minvalde hemen konuya girmek istiyorum. Önceki gün sosyal medyada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Karaalioğlu Parkı için ‘kaderine terk edilmiş proje’ demesi dikkatimi çekti.

Göreve geldiklerinden beri kamu yararına olan projeleri devam ettirdiklerini söyleyen Sayın Böcek nedense kendinden önce başlayan projenin önce adını değiştirdiğini sonra 2 yıla yakın kaderine kendisinin terk ettiğini sanırım unuttu.

Zannedersem koronavirüs tedavisi onda unutkanlık yapmış.Şimdi sormazlar mı bunca zaman niye bekleriniz diye. Ya Doğu Garajı Projesi. Burayı da kim kaderine terk etti acaba? Ha açtık ha açıyoruz dediniz ama üzerinden şunun şurasında 1.5 yıl geçti be başkan.

Demek ki neymiş.  Çok konuşmayıp icraat yani neymiş Akşener’e göre de ‘Zevzeklik’ yapacakmışsınız.  Bakalım iki projeye ne zaman bitecek bekleyip göreceğiz…

HESAP VERMEYİ UNUTTULAR

Belediye başkanları seçimi kazandıklarının seneyi devriyesinde halka hesap verme adına basın toplantısı yaparlardı.  Koronavirüs hayatımıza girince başkanlar bunu da unuttu. Neler yaptıklarını (yapmadıklarını) anlatıp gelecek hedeflerini anlatırlardı.

Oysaki bu olay vatandaşın bilgilendirilmesi, belediyenin yol haritasını ve çalışmalarını bilmesi açısından ve hizmetlerin tartışılması açısından da önemli. Şeffaflık açısından ise çok çok önemli. Pandemi nedeniyle bunlar en geniş bir basın açıklaması ile halka duyurulabilirdi.

Arpaya buğdaya açıklama yapılırken koktuk kavgası verilirken bunlarda yapılmalıydı. Siz belediyenin yönetimini genel sekreter hanıma bırakmışınız, o istediği gibi yönetiyor.

HANİ NEREDE ŞEFFAFLIK

CHP’li belediyelerin aleyhine bir haber çıktığı anda ‘Şeffaflık’ nidaları ile ortaya atılan Antalya CHP İl Başkanı Nusret Bayar niçin başkanların yıllık icraatları için ortaya çıkıp bir iki laf etmez anlamadım.

Hem şeffaflık diyeceksiniz hem de partili başkanların halka dolaylı hesap vermemesine ses çıkarmayacaksınız. Acaba onların veya sizin sakladığınız bir şey mi var. Hadi canım utanmayın sıkılmayın söyleyin.

Bakın son bir yıldır hiçbir şey yapılmadığını tüm Antalya biliyor. Çiçek böcek mısır arpayı saymazsak.

LARA BEACH’TE ÇUVALLADINIZ

Lara Beach ile ilgili yaşanan gelişmeleri kamuoyu çok yakından takip ediyor. Konyaaltı sahili göz önünde olduğu için hep burası konuşuluyordu. Ama baklayı ağızlarından çıkardılar ve geri de yutamıyorlar. Bir plaj ve karavan park ile ilgili yaşanan sorun yerel bir internet sitesinde gündeme gelmesi ile ortaya döküldü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer’in maaşı ve huzur hakkı ile başlayan tartışma bir anda Lara Beach’e getirildi kendisi tarafından.Suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Sayın Genel Sekreter Tuncer, ilgili işletmenin 2 yıldır para ödemediğinden bahsetti. Ama 2 yıldır kendileri görevde oldukları halde niye bir işlem yapmadıkları gerçeğin unuttu.

Kim haklı kim haksız bilemem ama, 2 yıldır işlem yapmayan belediye yönetiminin görevini ihmal ettiği ve bu konuda haklarında suç duyurusu yapılması gerektiğini düşünüyorum.

BAŞKAN KAFALARI YİNE KARIŞTIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, MHP’nin merhum kurucu lideri Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümünde yayınladığı mesajda CHP’lilerin kafalarını karıştırdı.Tıpkı İzmir’de bıçaklanarak katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinin yıl dönümünde olduğu gibi.

Aslında Sayın Böcek’in yaptığı tamamen insani bir duygu. Ama gelinde siz bunu CHP’lilere anlatın. Kimisi hain ilan etti kimisi İP’e göz kırptığını iddia etti.  Nedeni ise bir türlü Böcek’i CHP’li olarak görmemeleri. Bu konuda yapılan çirkin yorumlar çirkin ve yersiz bulduğumu belirtmek istiyorum.

Şu bir gerçek ki, bir insan için makam mevki ne olursa olsun önce insan gerçeği unutulmamalı.

BUGÜN BANA YARIN SANA.