KONTENJAN DOLDU TAŞTI

Forvet bölgesine takviye için çalışmalarını sürdüren Antalyaspor'da yabancı kontenjanı şimdiden aşıldı. Gustavo Blanco Leschuk'u kiralık olarak Eibar'a gönderen Akrep, buna rağmen kadrosunda 15 futbolcu barındırıyor.

Transfer sezonunda kadrosuna 10 yeni ismi katan Antalyaspor, forvet bölgesi için yapacağı takviyeyle birlikte çalışmalarını tamamlamak istiyor. Bu bölge için en güçlü aday; Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Mame Thiam olurken, Kırmızı-Beyazlıların yabancı kontenjanı ise sorun yaratıyor. Türkiye Futbol Federasyonu, kadroda 14 yabancı oyuncu bulundurulmasına izin verirken, Kırmızı-Beyazlıların ise halihazırda Türk pasaportu olmayan 15 futbolcuyla sözleşmesi devam ediyor.

SÖZLEŞMELİ YABANCILAR

Forvet bölgesi için de yabancı oyuncu düşünülen Antalyaspor'da Ruud Boffin, Diego Sousa, Naldo, Fedor Kudriashov, Sherel Floranus, Fredy Ribeiro, Deni Milosevic, Andrea Poli, Paul Mukairu, Amilton Minervino, Musa Mohamed, Houssam Ghacha, Haji Wright, Sven Wurm ve Alessandro Tomasello'nun sözleşmeleri bulunuyor.

ALMANLAR GİDEBİLİR

Antalyaspor'un ilk yapılan Erzurum kampından önce sözleşme imzalanan Alman futbolcular Sven Wurm ve Alessandro Tomasello ile yollar ayrılabilir. Almanya 5. Lig takımlarından RSV Meinerzhagen'den transfer edilen ikilinin sözleşmeleri, kontenjan aşımı durumunda fesih edilebilir. Sözleşmelerin fesih edilmesi halindeyse kulübün ödeyeceği tazminat bedeli ise bilinmiyor. Tomasello; Kocaelispor ile oynanan hazırlık maçında ilk 11'de, Erzurumspor mücadelesinde ise yedek soyunurken, diğer iki karşılaşmanın kadrosunda yer almadı. Sven ise tüm karşılaşmalarda yedek kulübesinde bulundu.

3 MİLYON 875 BİN TL ÖDENECEK

Türkiye Futbol Federasyonu'nun izin verdiği 14 yabancı kontenjanının tamamının kullanılması halinde Kırmızı-Beyazlıların kasasından ekstra 3 milyon 875 bin TL çıkacak. TFF'nin belirlediği fon ödemeleri kapsamında 13 yabancı için 3 milyon 125 bin TL, 12 yabancı için 2 milyon 687 bin 500 TL, 11 yabancı için 2 milyon 312 bin TL, 10 yabancı için 1 milyon 937 bin 500 TL ödeme yapılması gerekiyor.