Konsolos Voronin’den ATSO’ya ziyaret

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz, Ukrayna’nın Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Konsolos Anatolii Maliuska ile bir araya geldi.

ATSO olarak Antalya ile Ukrayna arasındaki ticaretin artması için gerekli olan her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Öz, “ATSO üyesi firmalar ile Ukraynalı firmaları bir araya getirmek için en kısa zamanda çalışmalar başlatacağız. ATSO’da 49 komitemiz var. Tarım, turizm, yapı, inşaat, gıda, mobilya, plastik, makine, kimya, tekstil, bilişim, medikal sektör gibi ekonominin birçok farklı sektöründe faaliyet gösteren ve potansiyel arz eden firmalar bulunuyor” dedi.

 

Konsolos Voronin, Ukrayna’da devam eden savaştan dolayı bazı ticari faaliyetlerin yavaşlamış olmasına rağmen, yeniden inşa süreci nedeniyle inşaat ve altyapı gibi birçok alanda yatırımcılara açık olduklarını ve bu dönemin Türk firmalarınca pazara giriş fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Voronin, 2024 yılında Ukrayna hükümetinin ilaç, kimya ve gübre sektörleri gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren kamu işletmelerini özelleştireceğini vurgulayarak, bu özelleştirmelerin de cazip bir yatırım fırsatı olduğunu söyledi.


Görüşmede ayrıca yapılabilecek ortak etkinlikler masaya yatırıldı. Verimli geçen görüşmenin ardından, Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Öz Konsolos Voronin’e ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılmış olan bir tablo hediye etti.