KONSERSİZ KUTLAMA YAPILAMIYOR MU?

Baştan söyleyeyim. Ben asla KUTLAMA yapılmasına karşı değilim. Yazacaklarımdan böyle bir anlamda çıkarılmasın. Sadece bir DURUM TESPİTİ yapmaya çalışıyorum o kadar.

Türkiye’de asırlardır GELENEKSEL olarak yapılan kutlamalar var. Hacı Bayram Veli Üniversitesi tarafından ‘Türkiye’de yaşayan geleneksel kutlamalar’ isimli araştırma yapılmış. 267 sayfa!

Şöyle göz ucuyla bir baktım. MİLLİ BAYRAMLAR dahil yüzlerce kutlama var. Aklınıza ne gelirse. Bu kutlamalarda neler yapılıyor diye azda olsa okudum. Hiç birinde KONSER yok!


Toplumsal dayanışma ve birlikteliği sağlayan kutlamalar, çoğu zaman coşkulu bir şekilde kutlanan ve içerisinde çeşitli RİTÜELLERİ barındıran uygulamalar olarak geçiyor.

Festival, bayram, şenlik, şölen gibi kutlamalar, geçmişten günümüze çeşitli değişikliklere uğramış. Geleneksel kutlamaların çoğu kaybolmuş yerlerini KONSERLİ kutlamalar almış!

Aslında öyle konser falan yok. Sinema, tiyatro, yerel oyunlar gibi gösteriler var. Günümüzde bunlar gitmiş modernleşen toplumla birlikte dejenere olmuş ve yerini KONSERLER almış.

Sanki bir kanun varmış gibi milli bayramlarımızın bir parçası haline getirilmiş KONSERLER. Aklına esen KONSER düzenleyip sözde kutlama yapıyor, halkı eğlendiriyor.

İçinde bulunduğumuz ekonomik ortam, tasarruf tedbirleri derken bir de GAZZE’DE yaşananlar KONSER yapmaya pek müsait değil gibi geliyor bana.

Bunun yerine eldeki mevcut imkanlarla daha güzel kutlama yapabileceğimize eminim. Koy askeri ve belediye bandolarını çalsın marşları bak millet nasıl coşuyor ve kutlama yapıyormuş bir görün.

Ha ben bunları söylerken, kent için harcanması gereken milyonlarca liraya anlaşma yapılıp getirilen sanatçılar BEDAVA sahne alacaksa hiçbir sözüm yok.

Bu kadar laf ebeliğini niye yaptığımı anlatayım. LİSTEYİ ortaya koyayım siz düşünün öyle karar verin. ANTALYA'da Cumhuriyetin 100. Yılı coşkusu belediyelerin organize ettiği konserlerle yapılacak.

DEMRE’de Edip Akbayram, İrem Derici ve Zakkum, MURATPAŞA Atatürk Kent Meydanı'nda Sertab Erener, FİNİKE’de Tuğçe Kandermir  ve Zeynep Bastık, Cumhuriyet Meydanında Sefo, ALANYA’da Funda Arar, DÖŞEMEALTI’nda Aleyna Tilki, İBRADI’da Tuğba Bilgili, KAŞ’ta Burcu Güneş, KUMLUCA’da Gülben Ergen, MANAVGAT’ta Gökhan Türkmen, KEMER’de ise Haluk Levent sahne alacak.

Yani 14 SANATÇI Antalyalıları Cumhuriyetimizin 100. Yılında coşturacak, milyonları da cebe indirecek. Sanki kendileri başka cumhuriyette yaşıyorlarcasına!

Tamam GÖRKEMLİ KUTLAMALAR yapalım amma böyle paraları havaya SAÇARAK değil. Konser olmadan yıllarca kutlamışız da şimdi mi kutlayamayacağız Allah aşkına!

İnanın kutlamaya karşı değilim. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Tek itirazım dar günümüzde kemer sıkarken böyle konserli kutlamayı kabul edemediğim için. Belediyelerin bu sayede para kaçırmaya çalıştıkları için.

Sanırım derdimi anlatabilmişimdir?

BİZE HİÇ YAKIŞMADI

Dün Antalya merkezli haberimizvar.net isimli internet sitesindeki bir haber ve ona ait fotoğraf çok dikkatimi çekti. İnanın rezil ötesi bir durum.

Büyükşehir Belediyesi'nce Konyaaltı sahilindeki bazı tuvaletlerin sağı solu ATATÜRK posterleriyle kaplı CUMHURİYET BAYRAMI etkinliği duyurusunun yer aldığı pankartlarla çevrilmiş!


Hal böyle olunca tepkiler çığ gibi. Vatandaş, “ATATÜRK'E BU SAYGISIZLIK YAPILIR MI? Atatürk'ün yeri tuvaletler mi? Cumhuriyetin 100'ncü yılını kutladığımız şu günlerde bu saygısızlık kabul edilemez” diyerek tepkisini dile getiriyor.

Yerden göğe kadar haklılar. Yahu böyle bir pankartı asacağınız tek yer TUVALETLER mi? Siz aklınızı mı yedeniz? Yoksa siz birilerini mi SABOTE ediyorsunuz? Bunun talimatını kim verdiyse derhal gereği yapılıp ÖZÜR DİLENMELİ.

İnanın bunu bir AK Partili belediye yapsa KIYAMET koparılır, hem belediye başkanı hem talimatı veren hem de asan ÇARMAHA gerilirdi.


Şunu da net olarak söyleyebilirim; bu işin FATURASI gariban bir işçiye kesilecektir. Lakin fatura kesilmeden önce o pankartlar oradan kaldırtılmalı hesap öyle görülmelidir.