KONGRE ÖNCESİ ŞOK

ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ LEONARDO ARAUJO İSTİFA ETTİ

Antalyaspor’da gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurulunda Ali Şafak Öztürk yönetiminin devam etmesi kararı alındı. Kongre öncesi, teknik direktör Leonardo Araujo görevinden istifa etti.

Kırmızı beyazlıların cumartesi günü oynayacağı Gençlerbirliği maçı hazırlıklarını yaptığı antrenman öncesi futbolcularla vedalaşan Leonardo, kulüpten ayrıldı. Brezilyalı teknik direktör futbolculara, başkan Ali Şafak Öztürk genel kurulda yeniden aday olmayacağı için görevi bırakma kararı aldığını belirtti. Leonardo, kırmızı beyazlı takımın başında yer aldığı 8 maçta 5 mağlubiyet, 2 beraberlik, 1 galibiyet elde etti. Öte yandan, Antalyaspor’un Olağanüstü Genel Kurulunda Ali Şafak Öztürk yönetiminin devam etmesi kararı alındı.

MEVCUT YÖNETİMLE YOLA DEVAM
Antalyaspor A.Ş.’nin hisselerinin yüzde 36’sına sahip olan Antalyaspor Vakfı Başkanı Dündar Uluğkay, mevcut yönetiminin devam etmesi ve bu olağanüstü genel kurulun yapılmamasının kulübün menfaatleri için daha yararlı olacağını söyledi. Bu kararın Antalyaspor Kulübü Derneği, Antalyaspor Vakfı ve Antalyaspor Divan İcra Kurulu’nun ortak kararı olduğunu belirten Uluğkay, kulübün birlik, beraberlik ve sağduyuyla bu konuları aşabileceklerini dile getirdi. Uluğkay, “Sıkıntılarımızı kısa zamanda aşacağımıza inanıyoruz. Bir genel kurulun olmasını arzu etmiyoruz. Yönetim kurulu istifa etmediği için olağanüstü genel kurulun yapılmasını uygun görmedik. Yönetimin arkasındayız. Ali Şafak Öztürk ile görüştük, konuyu izah ettik ve bu toplantı ondan sonra yapıldı.”

ŞİMDİ KENETLENME ZAMANI
Antalyaspor A.Ş’nin hisselerinin yüzde 56’sına sahip olan Antalyaspor Kulübü Derneği Başkanı Nafız Tanır da, mevcut yönetimin istifa etmediğini, görevinin başında olduğunu söyledi. Antalyaspor’un bulunduğu şu durumda mevcut yönetimin devam etmesinin uygun olacağını belirten Tanır, “Burada yapılması gereken, Antalyaspor futbol takımının oynayacağı önemli bir Gençlerbirliği maçı var ona kenetlenmemiz lazım. Sadece futbol değil, tüm branşlarda daha iyi organize edilebilmesi için mevcut yönetimin devam etmesinin uygun olacağını düşündük. Devam etmeleri yönündeki kararlılığımızı hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

ANTALYASPOR'DAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI
Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da, teknik direktör Leonardo Araujo'nun görevi bırakmasının ardından kulübün resmi internet sitesinden kısa bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Teknik direktör Leonardo Araujo ile yollarımız karşılıklı anlaşarak ayrılmıştır. Kendisine, bugüne kadar kulübümüze verdiği katkılarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki spor yaşantısında başarılar dileriz" denildi.