KONFETİ REZALETİ

Geçtiğimiz gün medyada çıkan bir haber beni çok üzdü.

Dini değerlerimizin zaten ikinci plana atıldığı günümüzde böyle bir olay yaşanması gündemde şok etkisi yarattı.

Kim bilir belki bilinçli yapılan bir hareket değildi lakin doğru olmayan bir hareket olduğu da kesin…

Ordu’da açılan yeni stadın ilk maçında yaşanan bu büyük skandalda Orduspor 1967 ile Kırıkkale Büyük Anadoluspor arasındaki TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasının 52’nci dakikasında sahaya konfeti fırlatıldı.

Her şey ilk başlarda normal gibiyken maça giden bir vatandaşın sosyal medya hesabında paylaştığı görüntüle infiale yol açtı.

***

Peki, neydi bu görüntülerin içeriği?

TFF 3. Lig 3. Grup müsabakasının 52’nci dakikasında yaşanan bu olayda Kur’an-ı Kerim ayetlerini içeren sayfaların parça parça kesilerek konfeti olarak sahaya fırlatıldığı görüldü.

Maçı seyretmeye gelen bir taraftar tarafından kaydedilen bu görüntüler sonrası emniyet görevlileri olaya el attı.

Bir yandan polis durumu soruştururken bir yandan da stat çalışanları ve bazı taraftarlar yerdeki Kuran sayfalarını topladı.

***

Dini değerlerimize böyle bir saygısızlığın yapıldığı ortamda ne futbol konuşulur ne de başka bir şey.

Bilinçli ya da bilinçsiz şekilde hazırlanan bu konfetiler kullanılmadan önce kontrol edilmiyor mu sorusu insanın aklına geliyor.

Bu tür ürünlerin fabrikasyon olduğu için kontrol edilmesinin imkansız olduğunu düşünüyorum ama bu olaydaki konfetiler el yordamıyla hazırlanmışlar.

***

Ordu Valiliğinden yapılan açıklamada ise yapılan tahkikat neticesinde Ş.Ö isimli Forza Fidangör taraftar grubu lideri tarafından orta ve lise öğrencilerinden kullanmadıkları ders kitaplarını getirmelerini istedikleri, öğrencilerin bu kitapları C.D ve Ü.T isimli şahıslara getirerek teslim ettikleri, bu iki şahsın da toplanan kitapları B.M. isimli şahsa teslim ettikleri ve iki ayrı matbaada kestirerek konfeti haline getirdikleri tespit edilmiş.

***

Bu skandal olaydan kim ya da kimler sorumlu bilmiyoruz ama ben bu olayın bilinçli şekilde yapıldığını düşünmüyorum.

Tabi ki böyle bir dikkatsiz davranışın cezası olmalı ama bu tür olaylar gerçekten de bizlerin bayrak ve dini değerlerine olan saygısının yitip gitmediğini bir kez daha kanıtladı.

Yere atılan bir Türk bayrağının ya da Atatürk fotoğrafının yerden alınarak yüceltildiğine defalarca şahit olduk.

Bu olayda da vatandaşlarımızın gerçekten dini değerler mevzu bahis olduğunda ne kadar hassas olduğunu gördük.

Bizler için manevi değerler çok önemli, umarım bir daha yaşanmaz.