Komalık düğün!

Antalya’da hayatlarının en mutlu günü için bir kır düğünü salonu ile anlaşan çift, ödemeyi yaptıktan sonra işletme sahibinden gelen bir telefonla yıkıldı. Çifti arayan işletme sahibi, ‘Tarım İl Müdürlüğü bizi kapının önüne koydu, her şeyimize haciz geldi. Ben de hastanede komadayım’ diyerek telefonu kapattı. İşletme sahibine ulaşamayan ve büyük mağduriyet yaşayan çift, yetkilileri göreve çağırdı.

DÜĞÜN HAYALLERİ 'DÜĞÜM’ OLDU

Antalya’nın Aksu ilçesindeki EXPO 2016’da faaliyet gösteren ‘Ska Wedding’ isimli bir düğün salonunda hayatlarının en mutlu gününü yaşamaya hazırlanan Laura Juceviciai ve Rifat Ünal çifti aldıkları haber ile hayatlarının şokunu yaşadı. 19 Ekim 2024 tarihinde yapılacak düğün öncesi salonu arayan çift salonun kapandığı haberi ile neye uğradığını şaşırdı. ‘Ska Wedding’ düğün salonu işletmecisinin düğüne günler kala salonu kapatması sonucu evlilik hazırlığı yapan çift büyük mağduriyet yaşadı.


92 BİN LİRA ÖDEME YAPTILAR

Mağdur çiftin annesi Süheyla Ünal, oğlunun ve gelininin maddi ve manevi zarara uğradığını belirtti. Ünal, “Oğlum haziran ayının başında bu yerle 75 bin TL’ye anlaştı. Oğlum ve gelinim bizlere de yük olmamak adına taksit taksit ödeme yaptı. Haziran ayında başlayan ödemeler ağustos ayında bitti. Bizim düğünümüz 19 Ekim’deydi. Düğün öncesinde ortamı görmek için oğlum ve gelinim bir tane düğüne gitmiş. Gelinimizde orada yetkililere ‘burada sunulan ikramlar biraz az biz açık büfe tarzında bir şeyler hazırlayalım’ demiş. Onun üzerine de bu ekstra sunum için 20 bin lira istemişler. Oğlum da ‘biz bunları size ödedik biraz indirim yapın’ demiş ve 17 bin liraya anlaşmışlar. Oğlum ve gelinim bu salona toplamda 92 bin lira ödeme yaptı” dedi.


“KOMADAYIM” DİYEREK TELEFONU KAPATTI

Ödemeleri şirket sahibinin annesinin hesabına yaptıklarını ve o kadına da ulaşamadıklarını belirten Süheyla Ünal, “Yaşananların ardından düğün salonun işletmecisi oğlumu aramış. Oğluma, ‘Tarım İl Müdürlüğü bizi kapının önüne koydu, her şeyimize haciz geldi, ben de hastanede komadayım’ demiş. Oğlum, ‘hangi hastanedesiniz’ diye sorduğunda söylememiş. ‘Çok kötüyüm, onun için size haber vereyim’ diye konuşmuş. Daha sonra paramızı almak için tekrar aradık ancak bu sefer de telefonları kapalıydı ve biz paramızı alamadık. Yeğenimiz avukat ona sorduk bu durumu. O da ‘Karşınızda muhatap yok paranızı geri alamazsınız. Hiçbir şekilde ulaşacağınız merci yok’ dedi. Tabi bu yaşanan süreçte oğlum da çok kötü oldu ve zonaya yakalandı. Gelinimizin de aynı şekilde her tarafını sivilceler kapladı. Çok kötü günler yaşadık” ifadelerini kullandı. 


“DÜĞÜNÜ 20 EKİM’E ERTELEDİK”

Yaşanan mağduriyetten sonra yeni bir organizasyon yapmaya çalıştıklarını aktaran anne Ünal, “Düğün salonu kapanınca bizde yeni bir plan yapmaya çalıştık. Oğlum ve gelinim kır düğünü konseptinde olan yerlere baktılar ama bizim düğün tarihimiz olan 19 Ekim’de hepsi doluydu. Biz de düğünü 20 Ekim yapmaya karar verdik ve davetiyelerin üstününü kalemle çizerek düzelttik” şeklinde konuştu.


Öte yandan ‘Ska Wedding’ düğün salonu yüzünden tek mağduriyet yaşayan çiftin Laura Juceviciai ve Rifat Ünal olmadığı ortaya çıktı. İnternet sitelerinde de ‘Ska Wedding’ düğün salonu hakkında birçok şikayet göze çarparken çok sayıda çiftin mağduriyet yaşandığı belirlendi.