KOLTUK SEVDASI “İP”İ KARIŞTIRDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakçi kuruluşlarına 7 kişilik yönetim kurulu listesi vermesi üzerine İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’a tepkiler gecikmedi. Tepkiler üzerine açıklama yapan Başaran, “Siyasette eski alışkanlıkları olanlar, viskilerini yudumladıktan sonra partiyi karıştırmaya kalkıyor” dedi.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Antalya Büyükşehir Belediyesi yan kuruluşlarının yönetim kurulunda yer alması için 7 ismi Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e sunmasının ardından parti tabanı ve yöneticilerden tepki dolu açıklamalar geldi. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Refik Cennet, sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile Başaran'ı eleştiri yağmuruna tutarken bir açıklama da eski İl Başkan Yardımcısı Enver Gülgen'den geldi. Gelen sert tepkiler üzerine sessiz kalmayarak karşılık veren Başaran, "Benim sözüm senettir. Ben kimseye söz vermedim. Siyasette eski alışkanlıkları olanlar, viskilerini yudumladıktan sonra partiyi karıştırmaya kalkıyor. Benim kimseyle bir kavgam yok” dedi.

“MAVİ BONCUK DAĞITTI”

Başaran'ın il başkanlığı seçimini kazanırken birçok kişiye söz verdiğini fakat bu sözünü tutmadığını belirten Refik Cennet, "Seçimi alabilmek için mavi boncuk dağıtıp, söz verdiği, hatta ve hatta Allah’ın adını ağzına alıp yeminler ederek inandırdığı ekip arkadaşlarına da yer verseydi çok sevgili başkan" diyerek tepkisi ortaya koydu.

YÖNETİME DAHİ DANIŞMADI

Başaran'ın il seçiminde olduğu gibi belediye şirket yönetimlerine girecek partililerin seçiminde de yine çok kişiye söz verdiğini fakat yönetime dahi danışmadan isimleri belirlediğini belirten Cennet, "Bu iştirak şirketlerine yazılan arkadaşlarımızın parti il divanında masaya yatırılıp, liyakatine, ihtiyaç durumuna, getirisine, götürüsüne göre istişare edilmeden "ben yaptım, oldu" mantığı ile yapılmış olması ne derece ahlakidir, partili arkadaşlarımızın vicdanına sunuyorum" dedi.

"KUL KURAR, KADER GÜLER"

Öte yandan Büyükşehir şirketlerine yapılan atamaların hukuksuz olduğunu savunan Refik Cennet, "Görülüyor ki, bu atamalar parti tüzüğüne de aykırıdır ve yasal değildir. Sayın genel başkanımızın güzel bir sözü var, sizlere de hatırlatayım istedim; "Kul kurar, kader güler."

“İŞİNE GELMEZSE HERKESİ SATAR"

İl Başkanı Mehmet Başaran'a bir tepki de eski İl Başkan Yardımcısı Enver Gülgen'den geldi. Gülgen, "Benim ne kadar destek verdiğimi cümle alem bilir. Hatta seçimlerden önceki cuma günü beni arayıp ‘Yarın bir yere kaybolma da listeleri yapalım' dedi. Ama sözde il başkanı o kadar çapsızmış ki, pazartesi günü beni ofisine çağırıp 'Seni listeme yazamıyorum' dedi. 3 gün önce gel listeyi beraber yapalım diye çağırdığın adamı 3 gün sonra listene yazamadı. Takdir sizin. Bu karakter ve duruş ile Antalya’ya ne kadar hizmet edebilir. Acaba dün sonuna kadar yanında olan bizleri bir duruş sergileyemeyerek satan zat, yarın yine sıkıştığında partimizi satıp eski partisine döner mi? Bu tüccarlıkta satış işlerini iyi öğrenmiş. Valla işine gelmezse seni beni değil herkesi satar" şeklinde konuştu.

LİSTEYİ SUBAŞI VE BAHŞİ ONAYLADI

Bu açıklamalara cevap veren İl Başkanı Başaran ise Türkiye'de en iyi üç teşkilattan biri olduğunu iddia ederek “Benim partim iktidara yürürken, bize de çalışmaktan başka bir şey düşmüyor” şeklinde konuştu. Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketleri için yönetim kurulu listesi hazırlarken, listeye 2 meclis üyesi kattıklarını ifade eden Başaran, “Divanımı zaten 22 değil, 24 kişiden oluşturmuştum. 2 fazlalığım vardı. Divana el uzatanlar vardı. Divandan ayrılma kaydıyla bir arkadaşımız istedi, sonra bir başka arkadaşımız istedi. Biz de tamam dedik. Milletvekillerimiz Hasan Subaşı ile Feridun Bahşi de listeyi bana göre onayladı. Ankara'ya gittiğimde iki vekilimi de ararım, iki vekilimiz Antalya'ya geldiğinde karşılarım. Vekillerimizle bir sıkıntımız olmaz. Onların arasındakine de karışmam” ifadelerini kullandı.

“KİMSEYE SÖZÜM OLMADI”

Konu hakkında yapılan çıkışların çok abes ve seviyesiz olduğunu ifade eden Başaran, herkese yer verme şansının olmadığını parti içerisinde dargın olduğu Şükriye Karabalen'i Güneşin Kadınları Kooperatifi'nin başına getirdiğini söyledi.  Başaran sözlerine şöyle devam etti:

 “Öyle iddia edildiği gibi kongre zamanı herkese il yönetimi ve divana girecek diye kimseye sözüm olmadı. Benim sözüm senettir. Ben kimseye söz vermedim. Ben yıllardır ticaret yapıyorum. Çimento alırım, kum alırım. Çek- senet yapmam. Şu gün paranı vereceğim derim, o gün ödemesini yaparım. Bunu da Antalya'da herkes bilir. Siyasetimi de böyle yapıyorum. Benim hiç kimseye ama hiç kimseye verilmiş bir sözüm yoktur. Benim bir tek sözüm var İYİ Parti'yi iktidara taşımak, Antalya il Teşkilatı'nı bir numara yapmak.”

BAYAR GİBİ OLMAM

Başkan Böcek ile uyum içinde çalıştıklarına dikkat çeken Başaran, sözlerini şöyle noktaladı: “CHP İl Başkanı Nusret Bayar'ın başına gelen benim başıma gelmez. Ben herkesle uyumluyumdur. CHP İl Başkanı ile de DEVA Partisi İl Başkanı ile de iyi geçinirim. Siyasette eski alışkanlıkları olanlar, viskilerini yudumladıktan sonra partiyi karıştırmaya kalkıyor. Benim kimseyle bir kavgam yok, ben İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı'nı bir numara yapacağım. Derdim ne belediye başkanı olmak, ne de milletvekili olmaktır."

TARTIŞMANIN ODAĞINDAKİ O İSİMLER

İYİ Parti İl Başkanı Başaran'ın Muhittin Böcek'e sunduğu ve belediye şirketlerinin yönetiminde yer almasını istediği isimler ise şu şekilde:

ANET A.Ş.

Mustafa Baskak - Kaş ve Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi

ULAŞIM A.Ş.

Gürsel Aşık - Manavgat ve Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi

EKDAĞ A.Ş.

Huriye Davuloğlu - İYİ Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı

Ali İhsan Yücesoy -  İYİ Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı

Yusuf Yıldırım - İYİ Parti Kepez ilçe Başkan Yardımcısı

Erdal Özçivi - İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkan Yardımcısı

Nihat Kavşut - İYİ Parti İl Başkanı aday adayı

HABER MERKEZİ