KOLTUK MEHMET HACIARİFOĞLU’NUN

Antalya’nın gündemini belirleyen Lider Gazete, Büyükşehir’deki koltuk hesaplarını manşetine taşıyarak, yaşanılan bütün gelişmeleri okuyucuyla buluşturdu. Başkanvekili Hacıarifoğlu’nun görevden alındığını gösteren e-imzalı belgenin sahte olduğunu haberlerinde dile getiren Lider Gazete haklı çıktı. İçişleri Bakanlığı devreye girerek Hacıarifoğlu’nun koltuğunu ele geçirmeye çalışanlara, “dur” dedi.

ÇEVİKOL HAREKETE GEÇTİ

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer Çevikol’un, baskıcı otorite sağlamaya çalıştığı gerekçesiyle Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu tarafından imar ve ihale yetkileri sınırlandırılmıştı. İmar ve ihale yetkileri elinden alındığı için harekete geçen Çevikol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Akdeniz Üniversitesi’nde yoğun bakımda özel odasında tedavi gören Başkan Muhittin Böcek’i uzaktan ziyaret etti. Bu ziyaret sonrası,  Başkanvekili Hacıarifoğlu’nun görevden alındığı, yerine 23 Kasım’a kadar Oktay Başaran’ın daha sonra Büşra Dirgen Özdemir’in vekillik edeceğini gösteren e-imzalı bir belge ortaya çıktı.

GEÇERSİZ TANIMSIZ HÜKÜMSÜZ BELGE

Belediye sisteminde bu belgenin geçersiz, hükümsüz ve tanımsız olduğu ortaya çıktı. Belgeyle ilgili idari hukukçuları, “Başkan Böcek, hastanedeyken böyle bir yetki kullanamaz” dediler. Konuyu araştıran Lider Gazete, olayın iç yüzünü öğrendi. Bir grup, belgenin geçerli sayılabilmesi için özel odada tedavi gören Böcek’i 2 saatliğine taburcu edip, tekrar hastaneye yatışını sağlamış gibi göstermek istedi. Hacıarifoğlu da ortaya çıkan belgenin geçersiz olduğunu ifade etmişti. Nitekim İçişleri Bakanlığı, duruma el atıp kararın geçersiz olduğunu bildirdi. Bakanlığa bağlı müfettişler konuyu detaylı araştırmak için Antalya’ya gelecek.

BÖCEK DURUMDAN MEMNUN

Öte yandan Hacıarifoğlu, bugün Böcek’i ziyaret etti. Hacıarifoğlu, “Başkanımıza emanetiniz emin ellerde dedim. Eliyle bana tamam işareti yaptı. Bu durumdan memnun oldu” ifadelerini kullandı. Hacıarifoğlu ziyaret sonrası,  CHP Meclis üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. CHP Grup toplantısı öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulunan Hacıarifoğlu, “İçişleri Bakanlığı tarafından bu işin hukuksuz olduğu, vali beye yazılı olarak iletildi. Dün gece de bana resmi olarak ulaştırıldı. Neticesinde zaten durumun bu şekilde olduğunu herkes biliyordu. Hukukçular da kabul ediyordu. Biz görevimizin başındayız. önümüze bakıyoruz” diye konuştu.  

HACIARİFOĞLU’NDAN ÖZEL AÇIKLAMALAR

Hacıarifoğlu, Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol ile aralarında yaşanan uyuşmazlık ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Sahte belgenin ardından nasıl bir izleyeceğini önümüzdeki günlerde karar vereceğini açıklayan Hacıarifoğlu, “Nasıl bir yol izleneceğine bakacağız. Henüz konu çok yeni. Göreve tekrar başlayalım, bunlara sonra bakacağız.  Oturup konuşacağız, henüz net bir karar vermedik. Toplantımızda konuyu değerlendireceğiz” sözlerine yer verdi.

ÇEVİKOL İSTİFA EDECEK Mİ?

Ortaya çıkan sahte ve geçersiz belgede parmağı olduğu iddia edilen Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol’un pazartesi günü istifa edeceği konuşuluyor. Öte yandan bakanlık müfettişleri e-imzayla ortaya çıkan belgeyi araştırıp, bu belgenin hazırlanışında yer alan şahıslara gerekli işlemi uygulayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da Çevikol’u görevden alabileceği gelen söylentiler arasında. Pazartesi günü Büyükşehir’de neler olacak? Hep beraber göreceğiz.

FİTİLİ ATEŞLEYEN ARSA

Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan son mecliste Serik’te Antbirlik’e ait bir arsa için Genel Sekreter Çevikol ile Başkanvekili Hacıarifoğlu arasında soğuk rüzgârlar esmişti. Yetki krizinin bu nedenle çıktığı konuşuluyor. Bu arsada kimlerin ne hesabı var? Kamuoyu, yetkililerden cevap bekliyor. Bu tartışmayı fitilleyen arsada kimlerin ne hesabı var? Bakanlık müfettişlerine çok iş düşecek.

OKUYUCU YORUMU

Sayın Başkanım Bir an önce sağlığınıza kavuşun. Seçilmişler, atanmışlar, danışmanlar şahsi hesaplarından Antalya’yı Türkiye ye rezil ediyorlar. Hukukun üstünlüğünü hiçe sayıyorlar. Antalya halkı kaos yerine hizmet bekliyor.

MAHSUM ALTAŞ/ ÖZEL HABER