KOLTUK KAVGASI ERKEN BAŞLADI!

Türkiye’nin 100 Yılı’na ramak kala koltuk kavgaları erken başladı. 2023 seçimlerine hazırlanan partilerde kongreler hızlandı. İl ve ilçe yönetimleri yeniden şekilleniyor.

Özellikle Millet İttifakı partilerinde patırtı gürültü erken koptu. Daha 6’lı masanın yuvarlak mı, dörtgen mi, üçgen mi olacağına, genişleyip genişlemeyeceğine karar verilmemişken.

O patırtı gürültü uzakta değil hemen yanı başımızdaydı. İYİ Parti Kepez İlçe Delege Seçimleri tartışmalı ve gergin bir ortamda başladı. Koltuk hırsı alev alev yaktı.

Mesut Emrah Yıldırımlar ile eski ilçe yöneticileri Bülent Erol ve Halil Güneş’in aday olduğu kongre öncesi yapılan delege seçimlerinde yer yerinden oynadı kavga çıktı.

Oysaki parti genel merkezi tek adaylı kongre isterken 3 adayın çıkması ortamı gerdi. Önce sesler yükseldi sonra tekme ve yumruklar konuştu. Sanki kick boks şampiyonası mübarek.

Sonuçta Çelik Kuvvet Polis ekibinin kongre salonunu boşalttırıp dağıtması ile ortam duruldu. Seçimin gözlemcisi Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün araya girmesi de sonuç vermeyince İYİ Parti Kepez İlçe delege seçimlerinin iptal edildiği açıklandı. Başlamadan bitti yani.

Bu arada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Demre’ye geldiğinde il başkanlığı ve milletvekilliği için görüşmeler yapması partideki hareketlenmeyi had safhaya taşıdı.

Öncelikle İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı için iki isim ön plana çıkmış durumda. İlki Özgüntur İnşaat A.Ş ve BAKSİFED Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Abdullah Erdoğan.

Diğeri ise Harita Mühendisi ve işadamı Mehmet Hacıarifoğlu. Sıkı eski bir Demirelci, yeni CHP’li. Hani Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ölüm döşeğindeyken vekalet verdiği isim.

Biraz daha ileri gidelim. Başkan Böcek’in ‘İkinci Yaşam/Siyaset ve İhanet’ isimli kitabında isim vermeden kendisine ihanet ettiğini anlatmaya çalıştığı siyasetçi ve yol arkadaşı!

Tabi iki isimden kim aday gösterilir kim gösterilmez bilemem. Yalnız benim bildiğim yapılan görüşmelerde Abdullah Erdoğan’ın İYİ Parti İl Başkanlığı için ikna edildiği yolundaki bilgi.

Bir diğer iddia ise Erdoğan’ın Hacıarifoğlu’nu başkanlık için önerdiği. Hatta bu iş için baya kulis yaptığı. Fakat Böcek’in de ‘Meral Ablam’ dediği Akşener’e verdiği bir referans var.

İşte bu git geller içinde 6’lı Masa’nın ikinci baş aktörü İYİ Parti, Antalya’da İl Başkanı’nı arıyor. Anketlerden çıkan rüzgarlı sonucu gören uçurtma için çok hevesleniyor.

Ya rüzgar ters eserse ne olacak? Paraşüt açılmadan yere çakılma ihtimali de var tabi. Bu arada unutmadan Akşener’in milletvekili adaylığı için görüştüğü bazı isimler var.

Bunların bazılarını biliyorum ama net olmadığı için o isimleri ortaya atmak onlara zarar verebilir. Lakin bazı isimler için milletvekili olmalarının çok erken olduğu görüşündeyim.

ÖZLEN REKTÖR VE BAŞARI

Akdeniz Üniversitesi Antalya için olmazsa olmaz eğitim kurumlarından. Bu şehrin marka değeri. Böylesine önemli kurumu idare etmek, özlenen başarıyı yakalamasını sağlamak zor iş.

Üniversiteye bir çok isim rektör olarak geldi geçti. Bazıları başarılı oldu, bazıları bırakın üniversiteyi kendi adını bile yerin dibine soktu. Kimileri de ‘Eh işte’ denecek çalışma yaptı.

Yani görev sürelerini doldurarak iz bırakmadan gittiler.

Ama üniversitenin tarihi 2020 yılında yapılan rektör ataması ile değişti. Prof. Dr. Özlenen Özkan ile ilk kez kadın Akdeniz Üniversitesi Rektörü oldu ve tarihe geçti.

Zaten eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi ile el, yüz, kol, bacak ve rahim naklinde tüm dünya Özlenen hocayı da tanıyordu. Öyle ki Antalyalı bir ismin rektör olması başarının yolunu açtı.

Şimdi bu girişi okuyanlar, “Amma da yıkama yağlama yapmışsın. Hayırdır?” diye soranlar olabilir. Yormayın kendinizi, benim bir işim ve isteğim falan yok Rektör Özkan’dan.

Amma ortada bir başarı varsa ki var, yazacaklarımı okuyunca “Az bile yazmışsın” diyenleri duyar gibiyim. Bakın, Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın Rektör olması ile başarı nasıl gelmiş.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesindeki URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı var. Burası her yıl bütün üniversitelerin başarı sıralamasını araştırıp kamuoyuna açıklıyor.

2022-2023 yılı raporu açıklandı. Akdeniz Üniversitesi’nin bu yıl 22’inci sıraya yükseldiğini gördüm. Üşenmedim önceki yılların sonuçlarını da araştırdım ve yükselişe tanıklık ettim.

Rektör Özkan göreve geldiği yıl üniversite 27’inci sırada imiş. Bir sonraki yıl 25, akabinde ise 24’üncü sıraya kadar yükselmiş. Bu yıl ise 22’nci sıraya. Sıçramaya devam ediliyor yani.

Durmak yok. Her yıl ikişer üçer basamak yükselen ve ÖZLENEN bir Akdeniz Üniversitesi oluşturuluyor. Neymiş? Prof. Dr. Özlenen Özkan ÖZLENEN REKTÖR MÜYMÜŞ değil miymiş siz karar verin.