KOLPAK'TAN AHİLİK HAFTASI AÇIKLAMASI

KONESKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, yayınladığı mesajla Ahilik Haftası’nı kutladı.

Ahilik kültürünün Türk toplumunun önemli bir değeri olduğunu belirten KONESKOOP Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, “Ahilik teşkilatı 13. yüzyıldan buyana sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan bir oluşumdur. ‘Elini, sofranı, kapını açık; gözünü, dilini, belini bağlı tut’ diyen Ahi Evran tarafından temeli atılan bu oluşum, Anadolu’da ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik gibi toplumsal değerleri ön plana çıkarmış, haksız rekabeti de önlemiştir” dedi.

AHİLİĞİN BİR AYAĞI KOOPERATİFLER

Ahilik Teşkilatının esnaf ve sanatkarlara olduğu kadar sosyal ve kültürel alanda topluma da yol gösterici olduğunu kaydeden Kolpak şunları söyledi: “Ahilik, günümüzde hala önemli bir yere sahiptir. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin milli ve manevi değerlerinin muhafaza edilmesinde önemli bir oluşumdur. Günümüzde Ahilik teşkilatının ayaklarından birisi de esnaf ve sanatkar kooperatifleridir. KONESKOOP olarak esnafımıza kredi desteği vermenin yanı sıra sosyal anlamda da yol gösterici olmaya ve desteklemeye çalışıyoruz.”

ESNAFIMIZ SIKINTI YAŞADI

Ahilik kültürünün öneminin pandemi döneminde daha iyi anlaşıldığını vurgulayan Başkan Kolpak, “Tüm dünyayı etkileyen Covid-19, esnafımızı da olumsuz etkiledi. Birçok esnaf, pandemi nedeniyle işyerini kapatmak zorunda kaldı ya da iş yapamaz duruma geldi. Özellikle servisçiler, kantinciler, kırtasiyeciler, kuaförler, kafe ve restoran esnafı büyük sıkıntı yaşadı. Devletimiz kooperatifler ve Halk Bankası aracılığıyla esnafa destek olmaya çalışırken vatandaşlar da büyük dayanışma örneği sergiledi” dedi.

DAYANIŞMAYLA ATLATACAĞIZ

Bu zorlu dönemin de geçeceğini ifade eden Kolpak, “Bu ülke çok badireler atlattı. Bu kez küresel bir krizle boğuşuyoruz ama bu sıkıntılı süreci de birlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız. Vatandaşlarımız esnafına sahip çıkacak, esnaf da üzerine düşen sorumlulukları yerine getirecek. Özellikle işyerlerinde pandemiyle ilgili kurallara çok dikkat etmek gerekiyor. Maske takmaya, mesafeyi korumaya ve hijyene önem vereceğiz.

HABER MERKEZİ