Kolombiyalı geri dönüyor

Transfer çalışmalarına devam eden Alanyaspor, 2021-2022 sezonunda satın alma opsiyonuyla kiralık olarak Turuncu-Yeşilli formayı giydirdiği Cristian Borja’yı bu kez bedelsiz olarak geri getirmeye hazırlanıyor.

 Bonservisini elinde bulunduran Portekiz ekibi Braga’nın sözleşmesinde yer alan opsiyonu kullanmadığını ve Kolombiyalı futbolcunun serbest kaldığını açıklamasının ardından Antalya ekibi devreye girdi. 31 yaşındaki sol bek ile her konuda anlaşmaya varan Turuncu-Yeşillilerin resmi imzaları transfer sezonunun açılmasının ardından atması bekleniyor. 

BALKOVEC’IN YERİNE GELİYOR

Turuncu-Yeşilliler, Borja’da karar kılmasının ardından sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyonu kullanmadığı Jure Balkovec ile yola devam etmeyi düşünmüyor. Slovenya Milli Takımı’yla Avrupa Şampiyonası’nda mücadele veren Jure Balkovec de Sırbistan ile oynanan karşılaşmanın ardından, “Turnuvaya odaklanmış durumdayım. Şu an Alanyaspor ile sözleşmem yok ama turnuvadan sonra tekrar konuşacağız” sözlerine yer verdi.

GEÇEN SEZON 43 MAÇA ÇIKTI

2021-2022 sezonunda kiralık olarak Alanyaspor formasını giyen Borja, 33 maçta sahaya çıkarken, 1 gol ve 3 asiste imza attı. Geçtiğimiz sezon ise 43 maçta Braga adına mücadele veren Borja, 1 gol ve 6 asist üretti.

NOVAIS ÖRNEĞİ

Kolombiyalı futbolcuyu 3 sezon sonra serbest kalmasının ardından kadroya bedelsiz katmaya hazırlanan Alanyaspor, bu hamlesinin bir benzerini geçtiğimiz sezon başında yaptı. Turuncu-Yeşilliler, 2021-2022 sezonunda yine Braga’dan kiraladığı Joao Novais’te yaptı. O dönem satın alma opsiyonunu da elinde bulundurmasına karşın bu hakkını kullanmayan Alanyaspor, Portekizli futbolcuyu Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al-Bataeh CSC ile olan sözleşmesini tamamlamasının ardından bedelsiz olarak kadrosuna kattı.