KÖLEOĞLU’NU, TUŞ EDECEK KARARLAR

Geçen ay ‘Kumluca Belediyesi’nden haber var’ başlığı ile inceden bir gelecek haberin sinyalini vermiştim. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ile ilgili Cumhuriyet Savcısı 2 ayrı konudan resen soruşturma başlatıp iddianameyi hazırladığını, 3 konu hakkında da İçişleri Bakanlığı’nın açtığı soruşturmanın ise devam ettiğini yazmıştım.

Hatta posta güvercininden haberi tez zamanda beklediğimi ima etmiştim. Ve o posta güvercini beklediğim dosyaları kanadına bağlayıp hafta sonu getirdi.

SIRTINI YERE GETİRİR

Haberler, hem de Kumluca Karatepe Stadı'nda 65'i başpehlivan olmak üzere farklı illerden 1150 güreşçinin katılımı ile yapılan yağlı güreşler devam ederken geldi. Orhan Okulu’nun rakibini yenip Başpehlivan olduğu Kumluca Güreşleri’ni milletvekilleri, siyasiler ve Antalya protokolü izlerken güvercinin getirdiği haber bana ulaştı. Vallahi gelen haber CHP’li Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun çayırda sırtını yere getirip tuş edecek türden.

KAÇAK LOJMAN YAKACAK

Efendim, adı 2 milyon liralık yolsuzlukla anılan Kumluca Belediye Başkanı Köleoğlu hakkında müfettiş incelemesi tamamlandı. Birinci izin belediye lojmanına yapılan usulsüz harcamalarla ilgili. Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonunda 7 sayfalık 'SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE' kararını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzaladı.

Bu soruşturma izni, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun, Deniz Obası isimli lojmanı yıktırarak 432 bin liraya yeniletip 520 bin liraya da mobilyalarını değiştirtmesi nedeniyle verildi.

Müfettişlerin incelemesinde, Karşıyaka Mahallesi’ndeki lojman arazisinin hazineye ait olduğu ve arazi üzerinde bulunan tahta obanın kaçak olduğu tespit edilmişti. Raporda, lojmanın herhangi bir yapı ruhsatı, iskan belgesi ve yapı kayıt belgesi olmadığı ve ecri misil ödemesi yapılmadığı da ortaya çıkmış, İmar Kanunu'na göre yıkılması gereken bir yere onarım ve malzeme alımı için harcanan 1 milyon 952 bin liranın piyasa araştırması yapılmadan harcandığı için kamu zararı oluşturduğu da belirlenmişti.

HDP USULÜ EŞ BAŞKAN

İkinci soruşturma ise HDP usulü ‘Eş başkan’ atamasıyla ilgili. Yani Başkan Köleoğlu’nun usulsüz olarak atamasını yaptığı Başkan Yardımcısı Ramazan Uluşar konusu. Uluşar’ın bu göreve atanabilmesi için hiçbir şartı taşımamasının ortaya çıkması ile ortalık epey karışmıştı.

İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin Ramazan Uluşar'ın kanunlara aykırı Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Hatta o dönem imza attığı tüm işlemlerde iptal edilmişti.

Şimdi gelinen noktada İçişleri Bakanlığı, müfettiş raporlarına istinaden bununla ilgilide ‘Soruşturma’ yapılması için savcılığa izin vermiş. Ancak,  belediye başkanı bu iki karara Danıştay’a itiraz etmiş. Benim aldığım duyuma göre ise Danıştay’ın ön incelemesinde olumsuz görüş çıktığı yolunda.

İMAR KONULARI İNCELENİYOR

Kumluca’da işler sadece bu iki olayla bitmiyor. Uzun zamandan beri yolsuzluk iddiaları ile sorun yaşayan belediye başkanı Köleoğlu ile ilgili iki ayrı soruşturma daha var. Cumhuriyet Savcılığı tarafından imar konularıyla ilgili açılmış soruşturma halen devam ediyor.

BELEDİYE ŞİRKETİ KARIK

CHP’li Başkan Köleoğlu, METRO isimli zincir marketten, makarna, top kek, puding, pirinç, bulgur, şehriyeye, temizlik malzemesi, ay çiçek yağı, meyveler, turşu, cam kaseler, kapaklı sürahi, renkli erkek şortu, elektronik mini ev aletleri, tava, döküm mangal ızgarası, saç dökülmesine karşı şampuan, duş jeli, bebe şampuanı, tuvalet kâğıdı, çamaşır deterjanı, nemlendirici, diş macunu, ıslak havlu ve çöp torbası almış.

Benim bildiğim bu gibi alımlar genelde başkanlar tarafından kendi ceplerinden ödenir. Ama bizim gösteriş sevdalısı başkan, bunları belediyenin iştiraki Sarnıçtepe Ltd. Şirketi’ne fatura ettirmiş. Bununla ilgili de savcılık resen soruşturma başlatmış ve dosya hazırlanmış.

İKİ SORUŞTURMA DAHA VAR

CHP eski Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın ısrarla yolsuzluklar yapıldığını iddia ettiği Kumluca Belediyesi’nde İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişlerinin iki ayrı konu hakkında halen inceleme yaptığını da öğrendim. İnanın bu Kumluca Belediyesi’nde yaşananlar bunlarla bitmiyor. Devamı gelecek ama o bunlardan ha garip bir iş.

Hadi biraz merak edin bakalım…