KOLAY OLMAYACAK

Antalyaspor camiası, sakin denizi sevmez. Hep dalgalı, tartışmalı dönemler yaşamalı... Camianın yaşam tarzı tam olarak böyle olmaya başladı.

Türkiye Kupası finalinden hemen önce, "Tarih yazılsın" diye konuşulurken, tarih ilginç şeyleri not etmeye başladı.

Başkan Mustafa Yılmaz, maçtan önce Beşiktaş taraftarının fazla olacağı bariz belliyken aksiyon almayıp, maç içerisinde yarattığı olayın bu dönemde yaşananlara etki ettiğini artık daha net görüyoruz.

Başkan Yılmaz'ın, "İstanbul'un uşaklığını yapıyor" dediği Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'i istifaya davet etmesinin hemen ardından kendisi görevi bıraktığını duyurdu. Ayrılık gerekçeleri arasında, "sağlık sorunlarım da var" diyerek net bir açıklamaya da imza atmadı.

Eski Başkanlar Ali Şafak Öztürk tepkili, Hasan Akıncıoğlu tepkili, birçok eski yöneticiden eleştiriler var, yönetim içinde tepkili isimler duyuluyor, taraftar ikiye bölünmüş durumda, sosyal medya fenomeni gibi her gün tweet atan yöneticiler sessiz...

Tüm bunlar yaşanırken, Lider TV'de Ali Şafak Öztürk'ü ağırladık. Birçok konuda dikkat çeken, pek kimsenin bilmediği bilgiler verdi.

Ancak benim dikkatimi çeken bir konu daha öne çıktı.

Mustafa Yılmaz için, "Türkiye Futbol Federasyonu'nu ve Spor Bakanı'nı karşına aldın. Sen TFF'den gidip avans istemeyecek misin? Transfer yapabilmek için harcama limitlerine bakman lazım. Yeni gelecek yönetimin kucağına bombayı koydun. Şu anki yönetimden birisi başkan olacaksa işini çok daha zorlaştırıyorsun" dedi.

Çok da haklıydı.

Geçtiğimiz haftalarda "Altın yıl olabilir" diye bir yazı kaleme almış ve Antalyaspor'un avantajlarını sıralamıştım.

Mali açıdan çok rahat, dışarı ile ilişkileri güçlü, alt yapısı sağlam bir takım, son dönemdeki kaosla birlikte pek çok konuda kayıp yaşadı. Kısacası bir çuval incir berbat oldu.

Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, yapılan talihsiz açıklamalar nedeniyle sadece camia içinde değil dışarıdan da ciddi bir tepki söz konusu.

Bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında yeni başkan belli olacak. Şu ana kadar duyulan tek aday Aziz Çetin, ancak bir başka adayın da çıkabileceği dillendiriliyor.

Aziz Çetin'in zoraki değil, isteyerek koltuğa oturmak istediğini biliyoruz. Bu çok değerli bir detay. Ancak kim göreve gelirse gelsin işi çok kolay olmayacak. Kendilerine kolaylıklar diliyorum.