KLAS FARKI

Tüm dünyanın gözü Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan işgal girişiminde iken bir anda neredeyse o bölgede yaşananları gölgede bırakacak gelişmeler Türkiye’de yaşanıyor.
Yaşanmaya da devam edecek gibi gözüküyor.
İlk önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yoğun diplomatik girişimleriyle Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanları Antalya’da bir araya geldi.
Sonrasında ise dünyanın birçok ülkesinin devlet başkanları, cumhurbaşkanları, dışişleri bakanları ülkemiz tarafından düzenlenen diploması formuna katılıyor.
Öylesine güçlü bir form haline geldi ki Antalya Diplomasi Forumu, çok öncelerden bu yana takip ettiğimiz ve hatta katılabilmek için kırk taklalar attığımız Davos zirvelerini bile gölgede bırakmayı başardı.
***
Sadece bu forum mu?
Elbette hayır!
Ukrayna Devlet Başkanı Putin ile tam bir saat, ABD Başkanı Biden ile 45 dakikanın üzerinde telefon görüşmesi, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile yüz yüze görüşme, sonrasında yine Almanya Başbakanı Olaf Sholz ile yapılacak görüşme…
İşte tüm bu toplantı ve görüşmeler neyi gösteriyor bize?
Tabi ki de bölgenin lideri konumuna gelmiş bir ülke olduğumuzu.
Her ne kadar bazı aklı evveller bunu anlayamasa bile gerçekleri gören görüyor, bilen de biliyor.
***
Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimde de garantör ülke Türkiye olsun talebi de masada ne kadar güçlü olduğumuzu ortaya açıkça koyuyor.
İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir taraftan bu trafiği yönetirken diğer yandan da ülkemizin bu işgal girişiminden nasıl en az zararla çıkarın hesaplarını ve çalışmalarını yapmaya devam ediyor.
Peki ya Erdoğan böylesi yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürürken onun koltuğuna gözünü diken ana muhalefet partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne yapıyor dersiniz…
***
Fazla düşünmeye gerek yok.
Hemen yazayım ki bilmeyenler öğrensin.
O da Diyarbakır’a gidiyor ve o kadim şehrimizde terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü PKK’nın elebaşı eli kanlı katilin heykelini dikme sevdasında olan, 6-7-8 Ekim olaylarının azmettiricisi olarak yargılanan ve cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın babasını ziyaret ediyor.
***
SON SÖZ
Yaşananlara bakar mısınız?
Bir yanda dünya liderleri ile görüşme, diğer yanda ise kandil destekçilerinin babasına ziyaret.
İşte bu duruma da ya lig farkı denir ya da klas farkı…
Sizce de öyle değil mi?