KIZIL GEYİKLER GÖRÜNTÜSÜYLE BÜYÜLEDİ
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü içerisinde kurulan doğal yaşam alanında bakılan kızıl geyikler, dron ile görüntülendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü içerisinde kurulan doğal yaşam alanında bakılan kızıl geyikler, dron ile görüntülendi.
BUÜ Veteriner Fakültesi'nin kontrolünde bakımı yapılan 42 kızıl geyik, 72 hektarlık alanda yaşamlarını sürdürüyor. Yoğun kar yağışın sürdüğü bölgede geyikler bölgeye bırakılan otlarla besleniyor. Yaz aylarında dünyaya gelen ve ilk kez karla tanışan yavru geyikler ise sürüden ayrılmadan beyaz örtüde geziyor. Geyiklerin o anları ise dron ile görüntülendi.
2004 YILINDA KURULDU
Türkiye'de aşırı avlanma sonucu sayıları giderek azalan ve yaşam alanlarını yitiren kızıl geyikler için üniversite yerleşkesi içerisine 2004 yılında yetiştirme merkezi kuruldu. Yaşam alanları Türkiye'nin Marmara ve Batı Karadeniz bölgeleri olan kızıl geyikler, daha sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce yaban hayatının desteklenmesi için uygun görülen koşullara sahip ormanlara bırakılmaya başlanmıştı.
DHA
Ramazan Bayramı tatilinde vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Antalya’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği lüks araç, park halindeki araç ve 6 motosiklete çarptı. Kaza sonrası araçtan inen sürücü ve beraberindekiler, rahat tavırlarıyla verdikleri hasarı kontrol ederek olay yerinden uzaklaştı.
Eski Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan, CHP’li Belediye Başkanı İlkay Akça’nın koltuğunda geçirdiği 1 yılı, adeta bir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından, Antalya beklenen yağmura teslim oldu.
Yurdun birçok yerinde yağışlı hava etkisini sürdürürken Antalya’da da Ramazan Bayramı’nın üçüncü gününde hava, parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.
Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü vatandaşlar Antalya’daki nöbetçi eczaneleri araştırmaya başlarken, Antalya Eczacı Odası tarafından yayınlanan liste ile bugünkü nöbetçi eczaneler belli oldu.
Antalya’nın Kaş ilçesinde D400 kara yoluna düşen kaya parçaları, ekipler tarafından temizlendi.
Antalya’nın Akseki ilçesinde yüzlerce kenenin yapıştığı yılkı atı için yetkililerle iletişime geçildi, ancak Akseki Belediyesi veteriner olmadığı gerekçesiyle yardım sağlayamadı.
Polonya Enter Havayolları’na ait, İsrailli 180 yolcunun bulunduğu uçak, teknik arıza nedeniyle Antalya Havalimanı’na iniş yaptı.
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ramazan Bayramı’nda görev yapan kamu personeline ziyarette bulundu.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz