KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN SİNEMA OKULU

Büyükşehir Belediyesi, Hollanda Büyükelçiliği İnsan Hakları Programı ve Akdeniz Üniversitesi (AÜ) işbirliğiyle, sinema alanında kariyer hedefleyen kız öğrencilerin katılabileceği 'Yeni Nesil Sinema Okulu' düzenleniyor. Projede kız öğrencilere hem eğitim verilecek hem de çektikleri filmler Altın Portakal Film Festivali'nde gösterime girecek ve ödüllendirilecek.

Yeni Nesil Sinema Okulu Projesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali idari direktörü Cansel Tuncer, AÜ Sinema Televizyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa, yazar-oyuncu Ayşe Erbulak Özgürdal, yazar Şebnem Burcuoğlu ve yönetmen Gözde Kural'ın katılımıyla tanıtıldı.

POZİTİF AYRIMCILIK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'Kadının gözüyle sinemanın gücüyle' sloganıyla düzenlenen Sinema Okulu'na ilişkin bilgi veren Muhittin Böcek, “Ülkemizde kadın ve şiddet kelimeleri aynı cümle içerisinde anılmasın diye elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğimize söz veriyorum. Daha iyiye, daha güzele ulaşmamızın yolu kadınlarımızın huzur içerisinde yaşamasından geçiyor. Onların gülümsemesiyle aydınlanıyor karanlıklar. Onun için de biz Hollanda Büyükelçiliği'nin katkılarıyla hayata geçirdiğimiz yeni nesil sinema okulu projemizde pozitif ayrımcılık yaptık" dedi.

FİLMLER ALTIN PORTAKAL'DA İZLENEBİLECEK

Projede kadınlarla ortak olduklarını ve onlardan güç aldıklarını anlatan Böcek, şunları söyledi:

“Birlikte toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadının toplumdaki yeri ve sinemadaki varlığına farkındalık yaratmak istedik. Sinema kadının gözüyle güçlenecek dedik ve sinema alanında kariyer yapmak isteyen kız öğrencileri teşvik etmek için bu projeyi hayata geçirdik. Proje kapsamında eğitim de alacak kız öğrencilerin kendi hikayelerini kısa film olarak hayata geçirebilmeleri adına tüm imkanları sağlayacağız. Çekilen tüm filmleri de 59'uncu Altın Portakal Film Festivali'nde hep birlikte gururla izleyeceğiz" dedi.

EĞİTİM VE SAHA TECRÜBESİ

Altın Portakal Film Festivali idari direktörü Cansel Tuncer, projede kız öğrencilerin senaryo, film yapım, yönetmenlik-oyuncu yönetimi, görüntü yönetmenliği, ses, film müziği, kurgu-post production, color correction alanlarında eğitim alabileceğini söyledi. Tuncer, online ve uygulamalı eğitimlerle hem senaryo hem ekibin çekime hazır hale getirilmesinin sağlanacağını ve saha tecrübesi kazandırılacağını belirtti.

DHA