KIYAMETİN TAM İÇİNDEYİZ

Geçtiğimiz yılı uğurlarken, ne dediğimi tekrar yazmak istiyorum. Her gelecek yeni yıl, ne yazık ki bir önceki yılı aratıyor. Bakalım 2024 yılı nasıl bir yıl olacak, yaşayalım görelim? Evet, bu cümlemin üzerinden tam 1,5 ay geçmiş olmasına rağmen 1,5 ay içinde 2024 yılının da çok iç açıcı bir yıl olarak tarihe geçmeyeceğini görüyoruz.

***

Antalya’da sel felaketi, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında toprak kayması sonucu 9 işçinin heyelan altında kalması, İstanbul’da İbrahim Keloğlan isimli caninin tekmeleyerek kediyi öldürmesi, İslam ile bilgiler veren Ramazan Böçkün’ün bıçaklanarak öldürülmesi, İzmir’de  soğuktan üşümesin diye aracına aldığı müşterisi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden  ölümü...

***

Ben şu birkaç satırı yazarken sinirden deliriyorum. Yaşanılan her olayın üstünü kapatmaya çalışan adalet sisteminden tutun da kötü niyetlere yapılan aciz savunmalardan midem bulanıyor benim. Peki soruyorum size, bir tek midesi bulanan ben miyim? 

Allah’ın işi, kulun kaderi böyleymiş diye diye ülkenin ve insanlığın içini boşalttılar. Bu boşaltılan sisteme de alkış tutan, çanak tutan insanların olmadı korkunç!  Bunun adı vahşet! Evet, vahşet...

***

Biz neden insan olmayı beceremiyoruz. Doğaya, hayvanlara, canlılara zarar vermeden duramıyoruz? Bunu sadece kabaca yapılan şiddette de bağlamak istemiyorum. Mobbing şiddeti başta olmak üzere, insanların aşağılayıcı bakışları, itici konuşmaları, seviyesizce istemleri, somurtkan suratları, arsız ve yüzsüz tavırları derken hepsini konu alan şiddetten bahsediyorum.

***

Yani insan olmak, insanca yaşayabilmek bu kadar zor olmamalı... Yüreği kötülükten beslenen insanların sayısı her geçen gün artıyor ve bunların çoğu en yakınımızda olan kişiler. Hepsinin iç yüzünü görüyoruz, kalplerinde ki pis niyetleri okuyabiliyoruz ama gel gelelim hiç birimiz de kalkıp bunların ağzının payını vermiyoruz. 

***

Görmedim, duymadım, bilmiyorum! Ne muhteşem bir süper üçlü kelime değil mi! Çünkü bu işimize geliyor. Ağrımayan başımızı ağrıtmayalım demekten başka bir şey değil bu; görmedim, duymadım, bilmiyorum! Bir gün senin de başına bir olumsuz iş gelir, o zaman sana yapılan haksızlığı gören, şahit olanlarda bu süper üçlü kelimeyi söyledikleri zaman anlarsın ne demek istediğimi...

***

İnsan olmaya üşenen insanların kirli fikirlerine, bağnazlıklarına ben artık dayanamıyorum. Sosyal medya hesaplarımızda tepki gösterdiğimiz sürece suçluların yargılanma süreci hızlanıyor farkında mısınız? Adam kedi öldürüyor serbest kalıyor.

***

Aklım almıyor, mantığım bu durumu kabullenmeye el vermiyor. Vicdanımın iç sesi ise susmuyor. Şimdi önümüzde daha haftalar, aylar var. Bakalım bu yıl daha ne iğrençliklere şahitlik edeceğiz. Bu da olmaz artık diye şaşırmakla kalıp ülkece nelere ev sahipliği yapacağız?

***

Yaşayıp görelim demeye dilim varmıyor lakin kıyamet gibi günlerden geçiyoruz. Kıyametin tam içindeyiz sadece isimlerimizin yazdığı mezar taşı yok.