Kıvrım projelerini Lider’de anlattı

Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Gün Başlıyor programına konuk olan Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, ilçede hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım Lider Haber TV’de Ahmet Demir’in sunduğu Gün Başlıyor programına konuk oldu. İlçede yapacağı projeleri anlatan Kıvrım, konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı.

KADINLARA YÖNELİK PROJELER

Projelerinde sosyal alanlar, turizmle ilgili önemli yatırımlar yer aldığını ifade eden Kıvrım, kadınlara yönelik olarak da güzel sürprizler olacağını belirtti.  Kadınlar için 'Kadın, Aile ve Yaşam Spor Merkezi' yapacaklarını söyleyen Bekir Kıvrım, "Ailelerimiz çocuklarıyla beraber güzel vakit geçirecekler ve birlikte sosyal aktivitelerde bulunabilecekleri sosyal ortamlar oluşturacağız” ifadelerini kullandı. Kadınların sosyal aktivitelerden ücretsiz yararlanacaklarını dile getiren Kıvrım, "Aile ve spor merkezimizde tüm kadınlarımız ücretsiz yararlanacak. Kadınlarımızı sosyal topluma kazandırmak ve iş ortamı sağlamak için oluşturduğumuz projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.


KIVRIM: KREŞ SAYISINI 7’YE ÇIKARACAZ

Döşemealtı'nın yoğun nüfusa sahip olmasına rağmen sadece bir tane kreşin bulunduğunu ifade eden Kıvrım, ilçedeki kreş sayısını 7’ye çıkaracaklarını ve bu kreşlerin bölgenin farklı yerlerinde yer olacağını bildirdi. Çalışan kadınların olduğunu ve çocuklarını rahat bir şekilde bırakabilecekleri bir ortam olacağını belirten Kıvrım, "Bu ortamlarda çocuklarımıza en iyi eğitimleri vereceğiz ve çalışma saatlerini çalışan kadınlar için ayarlayacağız” diye aktardı.

“OSB İÇİN 10 BİN KONUT YAPACAĞIZ”

Döşemealtı’nda bulunan Antalya Organize Bölgesi’nde çalışan işçi sayısının 20 bin olduğunu ve sadece 5 bininin burada ikametgahı olduğunu aktaran Kıvrım, çalışanların geri kalanının her gün Antalya'ya ya da başka ilçelere gidip geldiğinin altınını çizen Kıvrım, bu durumunda Kepez Kavşağı’nda trafiği sebep olduğundan yakındı. Yoğun trafiği azaltmak için Antalya OSB Başkanı Ali Bahar ile görüştüğünü ifade eden Kıvrım, "Sadece Organize Sanayi Bölgesi için 10 bin konut yapacağız ve çalışanları buraya ikamet ettireceğiz. Bunları gerçekleştirirken şehrin gelişimini, yeme içme alanlarını nitelikli caddeler yapacağız” diye belirtti.


ULAŞIM SORUNUNA KÖKLÜ ÇÖZÜM

Antalya Bilim Üniversitesi’nde 7 bin öğrenci olmasına rağmen öğrencilerin Döşemealtı’nda kalmadığını belirten Kıvrım, bunun nedenini ise yeteri kadar sosyal mekan ve kafelerin olmamasına bağladı.  Kıvrım, bu durumun aynı şekilde sanayiye de yansıdığını ve bu sorunları çözmek için Döşemealtı'nda gerekli sosyal alanları açacaklarını söyledi. Ulaşım sorununa da çözüm getireceklerini dile getiren Kıvrım, "Otobüs seferleri Antalya'dan Döşemealtı'na saat başı gidiyor. Biz bunları 15 dakikaya indireceğiz ve Döşemealtı'nda cazip merkezlerini yaratarak halkımızın buralarda alışveriş yapabilecekleri ortamlar yaratacağız" diye konuştu.