Kıvrım’dan proje atağı

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım projelerini anlattığı basın toplantısında bölgede bulunan 10 turizm alanının geliştirilmesiyle ilgili planlarını aktararak, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un öncülüğünde gerçekleştirilecek projelerle, bölgenin turizm potansiyelinin artıracağız. Bölgede yapacağımız çalışmalarla Döşemealtı turizmden hak ettiği payı alacak” dedi.

Döşemealtı'nın geleceği için önemli projelerini açıklayan Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkanı Adayı Bekir Kıvrım, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini anlattı. Kıvrım, düzenlediği toplantı ile basın mensuplarıyla buluşarak, soruları yanıtladı. Bekir Kıvrım, AK Parti teşkilatlarından uzunca zamandır bir neferi olduğunu söyleyerek Parti geçmişi hakkında bilgi verdi.


Cumhur İttifakı’nın Döşemealtı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesinin ardından gece gündüz çalışarak çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadığını ifade etti.


İlçe başkanlığı döneminde hükümetin de desteğiyle Döşemealtı’na Devlet Hastanesini yapılmasını sağladıklarını belirten Kıvrım, “Döşemealtı’na okullar, köprülü kavşaklar, kreşler ve daha nicelerini yaptık. Kömürcüler Mahallemizdeki en büyük problem olan tapu sorununu çözdük. İlçemizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan hastane sorunumuzu da çözüme kavuşturduk. Yapımına devam edilen Döşemealtı Devlet Hastanesi’nde sona gelindi. Çok kısa bir süre sonra hizmete açılacak” diye konuştu.


“DÖŞEMEALTI’NA NEFES ALDIRACAĞIZ”

Kıvrım insana dokunan projeler yaptıklarını göreve geldiklerinde hayata geçireceklerini anlattı. Kıvrım, gençlerin kullanabileceği gençlik merkezi ve halkın kullanacağı mesire alanlarının oluşturulacağını belirtti. Döşemealtı’da ulaşım konusuna çözüm çalışmalarına değinen Kıvrım Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü ile birlikte yapacaklarını belirterek sözlerine devam eden Kıvrım, sadece Döşemealtı’da gezen ring seferler oluşturacaklarını açıkladı. Özellikle otogar konusunda Kıvrım, ulaşımın daha etkin ve kolay hale getirilmesi için yeni düzenlemeler yapılacağını vurgulayarak, “Ulaşımın tamamı büyük şehirde onlar uyguluyor. Tamam ama şunu yapacağız, büyükşehirde oturacağız. Mesela döşeme adının içinde ring servisler kurmamız gerekiyor. Yani sahi döşeme adına içinde gezen Döşemealtı’nın köylerinden mahallelerinden diğer insanları Döşemealtı Merkeze ulaştıran ve işlerini kolaylaştıran işler yapmamız gerekiyor. Bunun için de Hakan Başkan'dan talep edeceğiz. Buraya en az Yiğit en az 20 - 30 araçlık bir filoyla burada Ağırtaş’tan Döşemealtı merkeze, villalarda merkeze toplu ulaşım yok. Toplu aşımı kurup burada hızlı bir şekilde 5 dakika 10 dakika sürer de Döşemealtı merkeze ulaşmayı sağlayacağız ki bu insanların da Döşemealtı ile artık irtibatları daha çok yapacağız, bunu sağlamamız gerekiyor” dedi.


DÖŞEMEALTI'NA TURİZM ATAĞI

Döşemealtı'nın turizm potansiyeline de değinen Kıvrım, bölgede bulunan 10 turizm alanının geliştirilmesiyle ilgili planlarını aktardı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un öncülüğünde gerçekleştirilecek projelerle, bölgenin turizm potansiyelinin artırılacağını belirtti.

Teleferik gibi yeniliklerle ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini ifade eden Kıvrım, “Döşemaltımızın 10 tane turizmle alakalı bölgesi var. Bunlardan biri, Güverçurumu, Evdirhan Termesos, Karain, Kırkgözsen, Aryasos, Döşemeyol, Kocain mağarası ve Ekşili göleti. Bu bölgede yapacağımız çalışmalarla Döşemealtı turizmden hak ettiği payı alacak. Bunu Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'un öncülüğünde yapacağımız projelerle bunları gerçekleştiğini başaracağız” diye belirtti.