KİTAPSEVERLER ANTALYA'DA BULUŞTU

Farklı illerden çoğunluğu kadın yazar ve şairler, 'Mısralardaki Öyküm 16. Kitap, Şiir ve Müzik Dinletisi' etkinliğinde buluştu.

Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde 'Mısralardaki Öyküm Edebiyat Platformu'nun organizasyonu, Muartpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün desteği, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu'nun da katkısıyla gerçekleşen etkinliğe, birçok ilden ve Antalya'dan şair ve yazarlar katıldı.

19 KADININ HAYAT HİKAYESİ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan platformun genel sanat yönetmeni Mustafa Yılmaz, bir kadının yazdığı şiirlerini eşinin sobada yakmasının hikayesini anlattı, "Bu hikayeden yola çıktık, ilk olarak 'Mısralarımdaki Öyküm Çalıştayı'nı gerçekleştirdik" dedi.

Mustafa Yılmaz, "Projede 19 kadın, ilk kez ellerine kalem kağıt alıp gerçek yaşam öykülerini özgürce yazdılar. Öyküleri bir kitapta topladık, 'Herkes Biraz Kadın Olabilir mi?' adını verdik. Kitap, okurların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bugün de öyküleri eserleşen kadınlarımızı bir araya getirdik, Antalyalılarla buluşturduk" diye konuştu.

TANIŞIP KAYNAŞTILAR

Yaprak Sipahioğlu'nun sunumunu, şair- yazar Şükran Torun'un da Antalya organizasyonunu üstlendiği 'Mısralardaki Öyküm 16. Kitap, Şiir ve Müzik Dinletisi'nde Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, "Farklı illerden şair ve yazarlarımızın güzel şehrimiz Antalya da bir araya gelmelerinden, tanışıp, kaynaşmalarından mutlu olduk" dedi.

ETKİNLİK MÜZİKLE RENKLENDİ

Sahneye çıkan şairler de 'Kadın' konulu şiirlerini dillendirdi, Grup Stopaj şiirlere fon müziği oluşturdu, sanatçı Erhan Torun bağlamasıyla çalıp söylediği türkülerle etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Türkan Şoray Kültür Merkezi Fuayesi'nde açılan standlarda yazar ve şairler kitaplarını okurlarına imzaladı, TOOB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu'nun organize ettiği 'Osmanlı'dan Cumhuriyete Bilimde, Kültür Sanatta ve Alanlarında Yol Açan, İlham Veren, İz Bırakan Kadınların Başarı Hikayeleri' konulu sergi gezildi, Kocaoğlu serginin önemini anlattı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

'Mısralardaki Öyküm 16. Kitap, Şiir ve Müzik Dinletisi', projeye katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür plaketi verilmesi, etkinliğin afişini nostalji Volkswagen araçlarının üzerlerinde taşıyarak tanıtımını yapan Antalya Vos 07 Grubu'nun kültür merkezi önündeki gösterisiyle sona erdi.

DHA