KİTAPLARIN DÜNYASINA YOLCULUK

Kitaplarım vesileyle yeni insanlar ile bir araya gelmek, tanışmak ben de hep tatlı bir heyecan yaratır. Bu tür buluşmaların ömrümün sonuna kadar olmasını gönülden diliyorum.

***

Evet şimdi gelelim güzel bir davetin detaylarına. Antalya Falez Lions Kulübü’ nün davetlisi olarak geçtiğimiz günlerde Lions ailesinin etkinliğine katıldım.  Seçkin insanların bir araya geldiği ve edebiyata, sanata, kitaplara değer veren bir toplulukla buluşmak benim için ayrı bir keyifliydi.

2023- 2024 dönemi Başkanı Ayşe Suzan Kurt’un davetlisi olarak içeri girdiğim andan itibaren tüm kulüp üyeleri tarafından güler yüzle karşılanmanın mutluluğu ile güzel bir geceyi daha seyir defterime not düştüm. 


***

 “Kitapların Dünyasına Yolculuk” sunumu bir araya geldiğimiz etkinlikte karşılıklı sohbet ederek kitapların dünyasına hep birlikte yolculuk yaptık. Bazen öyle anlar olur ki işin içinden çıkamadığımız, kimseyle paylaşmak istemeyeceğiniz anlar yaşarız. Bu durumlarda her insanın kendiyle baş etme yöntemi farklı olur.

***

Peki bizler kendimizle baş edebilmeyi biliyor muyuz? Kendimizi gerçek anlamda tanıyor muyuz? Soru ve cevapların ağırlıklı olduğu bir sohbetle etkinliği tamamlarken tüm kulüp üyelerine özel yazmış olduğum küçük notlar ile “Ne Çok Şey Var Bir Bilsen” kitaplarını takdim ettim. 

O notlar okunurken yüzlerinde ki tebessümü görmek paha biçilemez bir duygu inanın... Kişiye özel olması, birilerinin yüreğine onlardan olan birkaç sözü kelimelerle fısıldayabilmek benim hayatımın en vazgeçilmez anı. Yaşamın havasını ciğerlerine kadar solumak gibi bir şey...

***

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile birlikte dijital dünyanın hayatımızdaki varlığı çok büyük. Bu sebeple elbette kitap alışverişi, gazete alımları günden güne ne yazık ki azalıyor. Artık okuyucular telefonlarına indirdikleri dijital uygulamalar ile birçok esere, habere ulaşıp okuyabiliyor.

Bununla ilgili neler düşündüğüm sorusu geldi. Çok yerinde olan bir soruydu ve bu sorunun cevabını sizlerle de paylaşmak istiyorum. Evet, sevgili aileler ve gençler; bu konu hepimiz için çok önemli. Ben her seminerimde ya da sohbetlerimde buna değiniyorum. Öncelikle evlerimizde kitap farkındalığını oluşturmamız gerekiyor.


***

Her evin en sık kullanılan alanlarında koridor, oturma odası hatta mutfaklarda bile küçük bir kütüphane alanı olsa evin bireyleri başta olmak üzere, evimize gelen misafirlerin bile o kitaplardan biri illa ki ilgisini çekecektir. Böylelikle algıda seçicilik başlayacak ve bir diğer kişi de kendi evinde küçük de olsa kitaplığını oluşturacaktır.

***

Mahallemizde olan kütüphaneler sık sık çocuklarımızla ziyaret edilmeli ve kütüphane alışkanlığı çocuklarımıza aşılanmalıdır. Yeter ki kitapların dünyasına girmeyi yürekten isteyelim.

***

Ve tabii son olarak şunu da söylemek istiyorum: Yaşadığı şehrin sanatçısına, yazarına, ressamına, kadınlarına değer ve kıymet veren kurumlar olduğunu sürece yapılan her güzel iş amacına ulaşıyor. Bu anlamda beni davet ederek kitaplara ve yazarlara dikkat çeken Falez Lions Kulübü ailesine sonsuz teşekkürler ediyorum.

SON SÖZ

Yarınlarımızın çok daha güzel olması dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum...