‘Kitap’ tutkusu salona sığmadı

Her yıl 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası sebebiyle Lider Gazete Köşe Yazarı ve Yazar Eylül Ayça Karakuş, Korkuteli’nde öğrencilerle söyleşi etkinliğinde buluştu. Kitapların önemini öğrencilere anlatan Karakuş, kitapların hayatları boyunca onlara rehberlik edeceğinin altını çizdi.

Korkuteli ilçesi Cumhuriyet Gülhizar - Osman Sarıca Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu’nda 25-31 Mart tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası sebebiyle “Okudukça Sayfalar, Daha Güçlü Yarınlar“ projesi kapsamında söyleşi etkinliği düzenlendi. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’ın yanı sıra Lider Gazete Köşe Yazarı ve Yazar Eylül Ayça Karakuş konuşmacı olarak katıldı.  “Adın Ömrüme Hatıra” ve “Ne Çok Şey Var Bir Bilsen” kitaplarının yazarı Karakuş ortaokul öğrencileri ile bir araya geldi. Ellerinde kitaplarla yazarı karşılayan öğrenciler Kütüphane Haftası’nı coşkuyla kutladı. Söyleşi etkinliğine Adın Ömrüme Hatıra ve Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitaplarının çıkış sürecini anlatarak başlayan Karakuş, öğrencilerle karşılıklı sohbetle söyleşisini devam ettirdi.


“YANLIŞ SORULARLA DOĞRU CEVABA ULAŞAMAZSINIZ”

Anlattığı hayat anekdotları ile öğrencilerin dikkatini çeken Karakuş, yaşamları boyunca önlerine çıkacak olan zorluklarla nasıl baş edilmeli ve olumsuz düşünceleri zihinlerinden silmeleri için neler yapmalı sorularının cevaplarını verdi. Karakuş, “Yanlış sorularla doğru cevaba ulaşamazsınız. Hayatın birden fazla formülü vardır, sizler ise bu formüllerin birer parçasısınız. Kendinizi ne kadar iyi tanır, ne kadar iyi keşfederseniz o formüller sizin hayatınızda kilitli kapıları kolaylıkla açacağınız anahtarınız olacaktır” sözleriyle öğrencilerde farkındalık oluşturdu.


“KİTAPLAR SİZİN REHBERİNİZ OLACAK”

Kitapların önemini vurgulayan Karakuş, okudukları her kitabın yaşamları boyunca kendilerine rehberlik edeceğini ve günlük yaşantılarında ikili ilişkilerde sağlıklı iletişim kurmalarında kitapların büyük rol oynayacağının vurgusunu yaptı. Kitaplar ve yazarlar hakkında temel bilgileri vererek, kitapların insan yaşamına kazandırdığı zenginliği ön plana çıkaran Karakuş, öğrencilerin evlerinde mutlaka bir kütüphane köşesinin olmasını tavsiye etti. Söyleşisinde öğrencilere verdiği anahtar kelimelerle cümle kurmasını isteyen Karakuş, öğrencileri yazmaya teşvik etmek için kelimelerin gücüne inanın diyerek öğrencilere kitap tavsiyesinde bulundu. Karakuş, kitapların nasıl yazıldığını merak eden öğrencilerin sorularını cevaplayarak interaktif ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.


Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilere söyleşiyi sonlandıran Karakuş, Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilerde farkındalık oluşturmak adına öğrenci- yazar buluşmasının önemini vurgulayarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ve Okul Müdürü Eyüp Sarıcalar ile emeği geçen herkese teşekkür etti.