KİTAP’SIZLAR

Millet İttifakı'nın gizli ortağı HDP, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e, ‘kitap’la vurdu. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, sosyal medya hesabından, “Çok kimlikli, çok kültürlü Antalya'da ‘Belediye Başkanı’ Muhittin Böcek'ten ayrımcılık ve ötekileştirme!” notunu düşerek, fuara davet edilmediklerini savundu.

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ

HDP, BÖCEK’E 'KİTAP'LA VURDU

Bu yıl “Gelecek Bilgiyle Yeşerecek” ana temasıyla Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 11. Antalya Kitap Fuarı CHP ile HDP arasındaki gizli ilişkiyi gözler önüne serdi. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ağır ifadeler kullandı. Söz konusu fuara Başkan Böcek tarafından davet edilmediğini paylaşımında ifade eden Bülbül, HDP adına adeta, “Sen bizim oylarımızla seçildin, bu yaptığın doğru değil” intibası bırakarak ağır eleştirilerde bulundu.

HDP’Lİ BÜLBÜL, GEMİLERİ YAKTI

HDP’li Milletvekili Bülbül sosyal medyadan yaptığı paylaşımında, “Çok Kimlikli çok kültürlü Antalya'da ‘Belediye Başkanı’ Muhittin Böcek'ten ayrımcılık ve ötekileştirme. 11. Antalya Kitap Fuarı’nda Demirtaş'ın kitapları yok, sosyalist yayınlar yok, Kürtçe yayınlar yok. HDP Antalya Milletvekili de davet edilmedi” ifadelerini kullanarak hem Muhittin Böcek’e sitem etti, hem de CHP ve HDP arasındaki sanki sıkı bir bağ varmış gibi o bağların koptuğunun sinyallerini verdi.

MUHİTTİN BÖCEK’E “DEMİRTAŞ” SİTEMİ

HDP’li Bülbül tarafından yapılan paylaşımın altında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Kürt oylarıyla seçildiğine dair yorumlar yapılırken, Bülbül’ün paylaşımındaki “11. Antalya Kitap Fuarında Demirtaş'ın kitapları yok, sosyalist yayınlar yok, Kürtçe yayınlar yok” ifadeleri gözlerden kaçmadı. 93 kez PKK propagandası yapmakla suçlanan ve 2013 yılında İstanbul'da yapılan nevruz kutlamasında yaptığı konuşmada PKK'yı ve örgütün kurucusu Abdullah Öcalan'ı övdüğü gerekçesiyle  “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” suçundan yargılanan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitaplarının yayınlanmaması kendine yediremediğini açıkça ifade eden Bülbül, tüm tepkileri üzerine çekti.

GİZLİ İLİŞKİYİ AÇIK ETTİLER

Millet İttifakı’nın gizli ortağı HDP ile CHP’nin ilişkileri Kobani olayları ile alakalı yaşanan tutuklamalar sonrasında, CHP’li Bayar’ın HDP ziyareti sonrası iyiden iyiye kendisini göstermişti. CHP Genel Merkezi ve tüm ilçe teşkilatlarının katıldığı HDP’ye destek kervanına o dönem Bayar da katılarak kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Bununla beraber Millet İttifakı’nın bir diğer ortağı İYİ Parti de HDP ile olan ilişkisini gözler önüne sermişti.

MHP’DEN TARİHİ AYAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin açılmamak üzere aylar önce kapatılmasını dile getirmesinin ardından İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı buna karşı çıkmıştı. Subaşı, geçtiğimiz yıl aralık ayında sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı ve Bahçeli, 2 gündür kırmızıçizgilerini belirliyor. Sorosçuluk ve teröristliği kanun ve yargıya rağmen, aman bir yanlışlık olmasın diye yine tanımladılar. Görüş ve talimatlarını sundular. Bir partinin kapatılması gerektiğinin altını çizdiler” demiş ve Subaşı’ya o dönem en büyük tepkiyi MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan göstermişti.