'Kitap' sevgisini aşılayan etkinlik

Korkuteli’de bir dizi ziyarette bulunan Lider Gazete Köşe Yazarı Eylül Ayça Karakuş, İlk ziyaretini Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’a yaptı. Karakuş ardından “yazar- öğrenci” buluşması etkinliği için Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak ve Zeynep Mustafa Kemer Ortaokulu Müdürü Süleyman Karaca eşliğinde 7’nci ve 8’inci sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Karakuş, öğrencilere kitapların dünyası ve kişinin kendini tanımasıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.  ‘Adın Ömrüme Hatıra’ ve ‘Ne Çok Şey Var Bir Bilsen’ kitaplarının çıkış hikayesini öğrencilerle paylaşan Yazar Karakuş, geçmişe yolculuk yaparak “Bir zamanlar okul sıralarından ben de geçtim ve şu an gerçekten özlemini derinden hissettiğim tek yer öğrencilik yıllarımdır. Lütfen bu yıllarınızın kıymetini bilin bir daha bu yıllara asla geri dönmeyeceksiniz” dedi.  


“HER KİTAP AYRI BİR DÜNYA, AYRI BİR BİLGİ KAYNAĞI”

Öğrencilere interaktif bir sunum yapan Karakuş, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Kitaplar ve kitap yazmanın kendisine ne kattığıyla ilgili soruları cevaplayan Karakuş, “İhtiyacım olan tek şey kendime inanmam ve duygularımı en iyi şekilde ifade edebilme özgürlüğünü yüreğimde hissetmemdi. Ben önce kendime inandım ve daha sonra hissettiğim tüm duyguları kalbimin üstüne alarak heybemdeki kelimelerle bütünleştirdim. Eğer sizler de kendinizi ne kadar iyi tanır ve kendinizle yüzleşirseniz hayatınız boyunca diğer insanlardan bir adım önde olacaksınız. Evinizde, odanızda, çantanızda mutlaka okumanız gereken bir kitabınız olsun. Her kitap ayrı bir dünya, ayrı bir bilgi kaynağıdır. En büyük yatırımı kitap okuyarak kendinize yapmış olacaksınız ve farkındalığınızı yaşamınızın her alanında oluşturmuş olacaksınız” ifadelerini kullandı. 


ÖĞRENCİLERDEN MEKTUP SÖZÜNÜ ALDI

“Bugünden itibaren bence kendinize bir adım daha yaklaşın ve yeteneklerinizi keşfedin” diyerek öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Karakuş, söyleşinin sonuna geldiğinde ise “Bugünü yazacak olsanız nasıl yazardınız, kağıda kaleme nasıl dökerdiniz merak ediyorum. Kimler bana bugünü yazar” diyerek öğrencileri duygularını, düşüncelerini yazmaya teşvik etti. Karakuş, çoğunluğun katılım sağlayacağı mektup sözünü öğrencilerden aldı. 


Söyleşinin sonunda Karakuş; yazar- öğrenci buluşmalarının öğrenciler için faydalı olduğunun altını çizerek, bu anlamda öğrenciler için bu tarz etkinlikleri planlayan, öğrenciler için yelpazeyi geniş tutan ve onlar için her daim bir fazlasını yapmaya özen gösteren Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak’a teşekkürlerini iletti. Tak’ın Karakuş’a teşekkür belgesi ve çiçek takdimi ile söyleşi son bulurken öğrenciler Karakuş’la hatıra fotoğrafları çektirdi.