KİTAP FUARI’NDA DÜVENCİ RÜZGARI

Kepez Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 4’üncü Kepez Kitap Fuarı’nda kitapseverler oyuncu ve yazar Ceyda Düvenci ile bir araya geldi. Düvenci burada yaptığı açıklamada kadınlar gününe ilişkin önemli mesajlar verdi.

Zehra TEKECİ/Özge TOPTAŞ

Antalya’da Kepez Belediyesince düzenlenen 4’üncü Kepez Kitap Fuarı’nda oyuncu ve yazar Ceyda Düvenci imza günü ve söyleşi gerçekleştirdi.

 “KİTAP OKUMAK ÇOK KIYMETLİ”

Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde  “Oku” temasıyla geçtiğimiz gün açılan fuara katılan Düvenci, Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Düvenci, kitapseverlerin ilgisine teşekkür ederek, “Çok güzel bir etkinliği geride bıraktık. Ben bu fuara ilk yılından beri katılıyorum. Kadının elinin değdiği, girişiminin bulunduğu her iş benim için çok kıymetli. Kitap okumanın da çok önemli olduğunu düşündüğüm için burada olmaktan çok mutluyum. Ben hayatta kitap okuyanlara tutunmaya çalışan biriyim. Yeni neslin de çok kitap okuduğunu düşünüyorum. Bu fuara katılanlara baktığımda ve çocuk kitaplarının yoğunlukta olmasından da bunu anlayabiliriz, bu nedenle çok mutluyum” diye konuştu.

Her insanın bir başucu kitabı olması gerektiğine de değinen Düvenci, kitap okumanın insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu bildirdi. Öte yandan yeni bir kitap hazırlığı içerisinde olduğu müjdesini de veren Düvenci, “Balköpüğüm serisi için yeni bir kitap hazırlığındayım. Ancak kitap gerçek bir hikaye olduğu için çok telaşım yok. Anlatmak istediğim bir hikaye veya konu oldukça yazıyorum. Tamamlandığında inşallah raflarda yerini alacak” dedi.

Düvenci yaklaşan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayarak, şunları kaydetti:

“Kadınlar kadın olmanın tadını çıkarsınlar. Kadın doğmanın ve doğum haklarının farkında olsunlar. Bu haklarını sonuna kadar kullansınlar. Kadın olmak çok büyük bir ayrıcalıktır. Hayallerinin peşinden gitsinler, üretmekten vazgeçmesinler. Elalem ne der diye düşünmesinler. Bu hayatın her aşamada zorlukları var önemli olan buna rağmen ayakta durabiliyor olmak, bunun peşinden gitsinler” şeklinde konuştu.

İCLAL AYDIN SEVENLERİ İLE BULUŞACAK

10 gün boyunca 400’den fazla yayınevinin kitapları, kaynakları ve eserlerinin kitapseverlerle buluşacağı Kepez Kitap Fuarı, 13 Mart Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek. 13 Mart Pazar günü oyuncu, yazar, gazeteci ve sunucu İclal Aydın, 4’üncü Kepez Kitap Fuarı’nda düzenlenecek imza gününde sevenleriyle buluşacak.