KİTAP AŞKI SINIR TANIMAZ

Sevgili okurlar; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in en büyük hizmetlerinden biri, benim için kente kazandırdığı kitap fuarıdır. Çünkü, nüfusu 2 buçuk milyonu aşan Antalya’da böyle bir organizasyonun eksikliğini hep çekmişimdir. 

***

İstanbul’da üniversite öğrencisi iken TÜYAP Kitap Fuarı’na giderdik arkadaşlarımızla. Orada yazarlarla sohbet edip alışverişimizi yapardık. Üniversiteden mezun olduktan sonra da  çocukluğumun geçtiği Antalya’da yıllarca bunun eksikliğini çektim. 

***

Hatta sırf kitap almak için TÜYAP kitap fuarının açıldığı dönemde İstanbul’a gittiğim zamanlar bile oldu.  Yıllar önce Mehmet Kesim’e ait 07 Televizyonu’nda çalışırken müdürümüz Hasan Bayır’dan kitap fuarına gitmek için izin istemiştim. Halen Korkuteli Belediyesi’nde mesleğine devam eden Hasan Bayır bu isteğime çok şaşırmıştı.

***

Yıllar sonra ben Akşam Gazetesi Antalya bürosunda çalışırken beni ziyarete gelmişti. Hasan Bayır’ın bu olay aklında kalmış. “İstanbul’daki kitap fuarına gitmek için benden izin istemiştin. Ben de vermiştim” dedi. Çünkü Hasan Bayır da biliyordu Antalya’da böyle bir eksikliği. 

***

O dönemde 07 Televizyonunda program yapıyordum. Canlı telefon bağlantılı siyasi içerikli bir programdı. Ama o programa hazırlanmak için neredeyse haftada 8-10 kitap okuyordum. Akşam haberlerinden sonra başlayan canlı yayın gece yarılarına kadar devam ediyordu.

***

 “Dolunay” adını vermiştim o programın adına. Üniversite öğrencisi iken oyuncu Nur Fettahoğlu’nun ablaları Selvinaz ve Remziye ile radyo programcılığı yaptığım dönemi saymaz isem gazetecilik mesleğine ilk adımı Dolunay ile atmıştım. Sonra da bu işin habercilik tarafı daha çok ilgimi çektiği için muhabirliğe geçmiştim. 

***

O yıllarda Antalya’da kitapçı sayısı da çok azdı. Haliyle programa hazırlanmak için bile aradığım kitaplara bilgiye erişemiyordum. İnternet yoktu. Cep telefonları yeni çıkmıştı. Bilgiye erişmek sınırlıydı.  O nedenle her yıl kitap fuarında İstanbul’un yolunu tutuyordum.  

***

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i de o yıllardan tanırım. Kendisi 1990’lı yılların ortalarında Anavatan Partisi merkez ilçe başkanıydı.

***

1999 seçimlerinde Konyaaltı Belediye Başkanlığı’na aday olup seçildi. Üstelik girdiği her seçimi de kazandı. 12 yıl önce de Konyaaltı’nda kitap fuarının ilkini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanınca; Konyaaltı kitap fuarını da Antalya kitap fuarına dönüştürdü.

***

SON SÖZ

İstanbul’daki kitap fuarında olduğu gibi Antalya kitap fuarında da yazarlar okuyucularla da bir araya gelip, toplantılara katılıyorlar. Heyecanla bu yılki fuarı bekliyoruz.