50 KİŞİYLE, EĞİTİMİ KURTARAMAZSINIZ

Dün CHP’nin Türkiye genelinde ortak bir çalışması vardı. Birçok yerde ‘Kendileri çaldılar kendileri oynadılar’ misali görüntüler ortaya çıktı.

CHP Antalya İl Başkanlığı önünde de 81 ilde olduğu gibi eş zamanlı ‘Çocuklarımızın Eğitimi İçin Hazırız, Geleceğimizi Karanlıktan Kurtaracağız!’ konulu basın açıklaması yapıldı!

Kimilerine göre 14-20, bazılarına 30-35 bana göre de 50 civarında bir katılımcı oldu bu açıklamayı takip eden. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Aydın Özer de dahil.

Partinin basın birimi tarafından servis edilen fotoğrafa şöyle bir baktım kim var kim yok diye. Parti yönetiminden 3-5 kişi, CHP Muratpaşa ve Kepez ilçe başkanlarının dışında akil isimleri göremedim.

Sayısı az olan kalabalık içinde de partiye yıllarca gönül vermiş 60 yaş üstü birkaç var. Öyle bir döneme damga vuran kelli felli iyi sosyal demokrat eğitimleri göremedim o karelerde.

Hatta servis edilen basın bültenin de ise, “Çok sayıda CHP’linin katıldığı” ifadesi yer alıyordu. Bu ifadeleri okuyunca, “Acaba ben mi sayı saymayı bilmiyorum” diye kendi kendime sordum.

Yahu siz kimi kandırıyorsunuz? O kareleri siz canlı canlı gördünüz. En azından “Bir grup partili” deyinde bizde anlayalım. Yoksa siz konuşurken partilileriniz sıkılıp kaçtı mı?

Bu açıklama için günlerdir bazı televizyon kanalları ve sosyal medyadan duyurular yapıldı amma kimse dikkate almamış olmalı ki rağbet gösterilmedi. Acaba bunun nedeni neydi?

İşte CHP bırakın eğitimi karanlıktan kurtarmayı önce kendi partisini kurtarsın! Eğitimi aydınlatmadan önce kendi partililerini HDP ittifakı konusunda bir aydınlatsın!

En azından bu saatten sonra HDP’nin Konyaaltı Cemevi’nde düzenlediği sözde ‘Barış’ paneline katılan CHP yöneticisi ve üyelerine hesap sorsun. Niye bizim açıklamamıza katılmadınız diye?

Evet bir soru daha soralım CHP’nin atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz’e. Biz bu söylediklerinizi ve eğitimi karanlıktan kurtarmayı kiminle yapacaksınız?  Vallahi eğer siz açıklamanızda yer alan sorunlar ve çözüm önerilerinizi bu 50 kişi ile yapacaksanız daha çok yolunuz var demektir.

BİTMEYEN SİNEK SORUNU

Yaz geldi geçiyor biz hala sinek derdi ile boğuşuyoruz. Son 10 gündür sivrisinek belasından kurtulduk diye sevinirken bu kez karasinek başımıza musallat oldu. Oğul oğul mübarek. Konyaaltı’nda evde otururken sıkıysa pencereni aç. Yanında sabaha kadar evde jimnastik seansı bedava.

Dün sabah gazeteci dostum Hidayet Gültekin’in daveti üzerine Dokumapark’taki Sahaflar Çarşısı’na gittim. Ekmek arası helva yiyip anıları tazelemek istedik. İyi de oldu!

Amma velakin tam helvadan bir ısırık alacam derken az kalsın karasinek ağzıma kaçacaktı! Sordum soruşturdum Büyükşehir’in ilaçlama yapmadığı söylendi.

O zaman “Kepez Belediyesi yapsın” dedim. Nizamettin Özmen bir arkadaşı aradı belediyeden. Gelen cevap, “Bizde böyle bir imkan yok ama bir bakalım dışarıdan ilaçlatabilir miyiz.”

Neyse falan derken evde bu dertten muzdarip olduğumu söyledim. Hay söylemez olsaydım. Dört bir yanımızı karasinek sardı. Elimizde helva ekmek bir sağa bir sola elimizi savurduk durduk.

Bir arada arkadaşlara dedim ki, “Bugün sabah sporu yapmadığımı Başkanımız Muhittin Böcek sanırım haber aldı. Kendisini de davet etmediğiniz için bu sinekleri buraya gönderdi” diye espri yaptım.

İnanın sabah sporuna eğitmen falan göndermelerine gerek yok. Gidin Dokumapark’a karasinekler eşliğinde sabah sabah iyi bir kültür fizik çalışması yaparsınız. Yağ yağmak garantili hem de.

NİHAYET DİYELİM Mİ?

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2.5 yıldır bir türlü tamamlayamadığı ‘Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi’ nihayet tamamlanmış. Bu yönde bir açıklama yapıldı.

Daha önce 12 kez, “Açılıyor” veya “Sona gelindi” gibi açıklamalar yapıldıktan sonra saymayı bıraktığım bu konuyla ilgili, “Proje kapsamındaki dükkanlar festival çarşısı esnafına teslim edilmeye başladı. Projede mutlu sona ulaşıldı” ifadesi beni düşündürdü.

Daha henüz açılış falan yok. Açılış, esnaf dükkanlarına yerleşecek ve çevre düzenlemesi tamamlandıktan sonra faaliyete geçecek. Yani önce mutluluk çubuğu sonra mutlu son!

İnşallah bu sefer son olurda 228 dükkan orada faaliyete geçer. Hem Doğu Garajı hem de bölge refaha kavuşur. Çünkü orada  yer alacak olan 680 kişilik tiyatro ve gösteri salonu, 110 kişilik çok amaçlı salon ve konservatuar alanları bölgenin çehresini değiştirecek.