KISITLAMALARDA İKİNCİ HAFTASONU

Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında bazı kısıtlamalar getirdi. Alınan kısıtlamalara uymayan vatandaşlar, vaka sayısının artmasına neden oldu. Erdoğan, yeni kısıtlamaların yolda olduğunu ifade etti

Son günlerde dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs vaka sayısında yükselmeler görünmekte. Artan vaka sayıları yeni kısıtlamaların gelmesine sebep oldu. Geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir takım kısıtlamalar da bulundu. Hafta sonu belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlamasının gelmesine rağmen, vatandaşların tedbirlere uymaması vaka sayısındaki artışı sürdürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kısıtlamaların yolda olduğunu belirtti.

YENİ TEDBİRLER YOLDA

Dün, Cuma Namazı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bilim Kurulu her türlü hazırlığı çalışmayı yürütüyor. Tabi burada vatandaşlarımızın hassasiyeti çok önemli. Defaatle birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hala kapalı mekanlarda bu işlere hiç dikkat etmediğini, maske takmadıklarını görüyoruz. Özellikle maske, mesafe ve hijyen kuralları bizim için çok önemli. Fakat buna dikkat edilmediği sürece yeni tedbirler almamız kaçınılmaz hale geliyor. Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı bu adımlarla bu tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız” dedi.

Haber merkezi