KISITLAMA BİTTİ, KALEİÇİ COŞTU

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların, 1 Temmuz’da sona ermesiyle birlikte eğlence mekânları doldu taştı. Antalya Kaleiçi’nde ilk gece sokaklarda hareketlilik yaşandı.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkili olan yeni tip koronavirüs salgınına karşı uzun süredir uygulanan kısıtlamalar, vaka sayılarının düşmesiyle ve aşılanmayla birlikte 1 Temmuz'da sona erdi. Kısıtlamada belli saat dilimlerinde hizmet veren restoran, kafe ve eğlence mekanları, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte doldu taştı.

KALEİÇİ’NDE HAREKETLİLİK

İçişleri Bakanlığı'nın sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaların kaldırılmasını duyurduğu genelge ile 1 Temmuz'da Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da hareketlilik yaşandı. Kısıtlama döneminde evlerinde sıkılan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine rağmen parklar, sahiller ve restoranlara akın etti. Kimi vatandaşlar, gece açık olan kebapçılara giderek kısıtlamanın sona ermesini kutlarken, kimi vatandaşların aile ve arkadaşlarıyla birlikte eğlence mekânlarına gittiği görüldü.

Müzikli eğlence mekânları saat 24.00 itibarıyla faaliyetlerini sonlandırırken, vatandaşların da gecenin ilerleyen saatlerinde evlerine döndüğü görüldü.